fbpx
Copii vs Pandemii: Tinerii salvează lumea de acasă

Copii vs Pandemii: Tinerii salvează lumea de acasă

Seniorii Clujului sunt protejați în timpul pandemiei, oriunde ar fi. În ultima noapte, până și statuile din oraș au primit o mască de protecție împotriva virusului, în lupta dintre Copii vs Pandemii. Mesajul a fost simplu: Seniorii trebuie protejați, oriunde s-ar afla. Stai acasă, chiar dacă e recomandare.

O armată de 10 tineri clujeni, voluntari ai Asociației BLANĂ!, au lansat un manual al tinerilor super-eroi. Încearcă să învețe alți copii cum ar trebui să acționeze în timpul pandemiei. Inițiativa a pornit în atmosfera bizară a situației actuale, când oricât de mult am vrea să ajutăm, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să stăm acasă pentru a ne proteja pe noi și pe alții.

Și așa, Copii vs Pandemii și-a împărțit armata enervant-de-roz pe 5 fronturi, ca să lupte cu virusul. Cele 5 direcții au format și manifestul războiului pe care copiii îl transmit exact așa:

1. Stai acasă

Ne adresăm în special lor, copiilor (copil fiind orice persoană sănătoasă care are mai puțin de 40 de ani), deoarece ei sunt vectori în răspândirea virusului, fiind adesea asimptomatici. Punem accentul pe cât e de important să te distanțezi social, chiar și acum când încă avem voie să ieșim din casă. Totuși, dacă nu o facem, îi protejăm pe ceilalți.

2. Fii calm

E foarte important să cauți oamenii care te pot ajuta să treci mai ușor prin această perioadă dificilă. Doar pentru că suntem singuri, nu înseamnă că trebuie să ne simțim așa. E o perioadă în care anxietatea,  stresul și frica se simt ca la ele acasă. Totuși sunt multe moduri prin care poți să ai grijă de tine. Dacă tot nu poți ieși afară, poți să petreci mai mult timp cu tine.

3. Rămâi pozitiv

Înțelegem că ceea ce se întâmplă e un eveniment care va trece. Nu e o perioadă ușoară, ne-a dat tuturor viața peste cap. Dacă ne asumăm totuși o responsabilitate comună, atunci putem să o depășim mai repede. În plus, vrem să spunem poveștile frumoase din lume. De la oameni care cântă la balcoane, la doctori și oameni de știință care luptă cu virusul din prima linie.

4. Informează-te corect

Primul lucru care poate genera panică este o știre falsă, un mesaj îngrijorător pe WhatsApp sau programele de știri ale unor televiziuni pe care copiii nu le prea urmăresc. Un lucru e sigur, informarea corectă, în special din surse oficiale, te poate ajuta să înțelegi mai bine ce se întâmplă și cum poți acționa corect în războiul ăsta. Organizația Mondială a Sănătății, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor sau Ministerul Sănătății sunt primele surse care trebuie verificate.

5. Schimbă lumea


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Cluj Delivery COVID19

Afaceri din Cluj care fac livrare la domiciliu în timpul COVID-19

Next Post

Completează electronic MODELUL declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020

Related Posts

Spune’mi ce lucrezi

Zilele astea am fost extrem de activ pe google, nu pe google +, ci pur si simplu pa google, cautand oferta pentru petrecera unui concediu de vis, de numai 7 nopti, intr’o locatie mirifica, evident ca pe malu’ marii, in acest caz Adriatice, sa nu fie la mai mult de 1.000-1.200 km distanta de Cluj, cazarea sa fie undeva in apropierea plajei, un maxim 5-600 metri, si evident sa nu ma coste pe mine si pe buburuza mai mult de $. Ca sa incep povestea cum trebe, vreau sa va spun ca am ajuns sa caut pe gugal, din cauza ca la toate agentiile de turism la care am fost, nu au putut sa’mi indeplineasca cerintele … adica, daca eu vin cu o lista bine facuta de acasa, de ce imi faci propunere cu 50% mai scump decat bugetu’ alocat?
citește mai mult