fbpx

Concediul din vara anului 2020. Unde, cum?

O întrebare care mă macină din ce în ce mai tare. Izolarea nu mă termină pentru că stau în casă, cât mă termină că nu plec în escapade, city break-uri, concedii. Iar pe măsură ce se apropie vara, piatra morii mă macină din ce în ce mai fin.

Situația generată de pandemie mă face să mă gândesc serios: unde, cum și în ce măsură pot să-mi petrec concediul din vara anului 2020. Încă nu mă gândesc la 2021, trebuie să văd ce fac în perioada imediat următoare.

În primul rând, pentru mine și Buburuza, concediul de vară înseamnă mare, nisip, mâncare savuroasă și vin plin de sulfiți. Deci nu munte. Mare, trebuie să mergem la mare.

Litoralul nostru iese din discuție pentru că și până la pandemie îmi era frică că mă îmbolnăvesc de nervi (că nu rezonez cu stilul oamenilor de face tursim), că fac icter de la mâncarea pe care o primesc (scuze, dar mi se pare o bătaie de joc… da, sunt câteva localuri care merită și fac cinste industriei, dar în concediu nu vreau să-mi fac griji), plus că mai mult ca sigur o să mă falimenteze acest concediu în RO. Deci îl exclud

Singura opțiune, viabilă, pe care o văd în momenul de față, este să merg cu velierul. Dacă până acum concediul cu velierul era topul concediilor mele, acum cred că e cea mai sănătoasă opțiune.

Iar ca destinație tot Grecia rămâne. Pentru că e aproape, pentru că e accesibilă financiar, pentru că au mâncare super savuroasă, pentru că e… Grecia.

În funcție de cum evoluează situația, voi merge cu avionul sau mașina. Nu se știe. Mersul cu avionul, dacă mă întrebi în secunda asta, e exclus. Pentru că motivul principal, lăsând la o parte afinitatea mea pentru velier, pentru care aleg un concediu pe yacht, este faptul că reduc la maxim interacțiunea cu oamenii.

Prefer să iau mașina și încă 7 prieteni de încredere, să mergem cu două mașini până în Grecia, să ne urcăm pe velier și 7 zile să ne oprim doar în golfuri pustii, să mergem pe insule uitate de lume, să ne gătim singuri, dacă se pune așa problema, la apusul soarelui și să ne bucurăm de pustietatea locului.

Asta e singura soluție pe care o văd în momentul ăsta. Nu știu, mă tot gândesc, tot cântăresc, tot frământ și asta e singura opțiune pe care simt că o am cu adevărat.

Anul trecut, în 2019, am făcut un intinerar super fain prin insulele Ionice: Lefkada, Meganisi, Kefalonia și Ithaka cu velierul Pikasea. Între timp oamenii au crescut, și-au luat licență de agenție de turism, ceea ce se traduce că au mult mai multe instrumente prin care îți pot asigura vacanța, financiar vorbind. Că din punct de vedere a experiențelor trăite, nu se pune problema.

Chiar acum au o campanie în desfășurare, campanie care m-a făcut să mă gândesc serios la concediul din vara anului 2020.

  • velier cu 3, 4 sau 5 cabine – 8/10 persoane – preț de la 549 EURO/persoană
  • catamaran deluxe – 4 cabine – 8 persoane – preț de la 845 EURO/persoană

Garantia 100% – este o noua campanie orientata integral catre siguranta ta financiara, pe care o derulam in cursul lunii mai. Prin aceasta campanie, daca evolutia internationala nu iti permite sa calatoresti, vei primi integral sumele achitate inapoi, fara nici un fel de penalizare. Detaliile acestei campanii le vei putea gasi pe site-ul nostru si pe celelalte canale de comunicare utilizate.

Marius, skipper și promotor al conceptului Pikasea

M-aș bucura de experiențe (noi) și în vara anului 2020


2 comments
  1. Păi specialiștii din turism spun că deși va fi mai dificil să călătorim internațional în obișnuitele sezoane de vacanță, deplasarea în interiorul țării și în locuri mai puțin aglomerate va fi mai atractivă pentru multe persoane.Dar eu zic că se poate merge și peste graniță deoarece airbnb și booking oferă posibilitatea clienților, cu anumite condiții, să-și anuleze și să obțină banii înapoi în cazul rezervărilor făcute înainte de impunerea restricțiilor de circulație.
    Multă sănătate și succes.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Violența domestică – o problemă reală | Bright Sky Ro – aplicația mobilă în sprijinul victimelor violenței domestice

Next Post

Facebook: 2 opțiuni noi în lupta cu pandemia

Related Posts

Iti mai e permis sa uiti?

Ieri, fiindca because, o fost ceva anume, mo’ trasnit un gand (dupa cum bine si sloganu’ blogului zice) … si anume: amu’, ca tat avem asa de multe medii de informare … incepand cu agenda telefonului mobil (care presupunem ca nu e smartphone, ci e un nokia 3310) si terminand cu super la moda facebook’, ne mai este permis sa uitam de onomastica cuiva?
citește mai mult

Baia de Aries – Manastirea Musca

V’am mai povestit eu intr’un post anterior despre Manastirea din Musca … sau ma rog, Manastirea din localitatea Manastire (acum de ceva timp am vazut ca o’ aparut delimitarea asta pe drum) … ei bine, in weekendu’ ce’o trecut, am fost in vizita la parinti, si printre altele, m’am gandit, sa inregistrez traseu’ de la Baia de Aries, pana la Manastire (click pentru marire, si alte cateva poze de pe traseu)
citește mai mult