fbpx

Clujul a dat startul sezonului festivalier

TIFF-ul, din punctul meu de vedere, este cel care dă startul evenimentelor de mare anvergură din Cluj-Napoca. Și când spun că el dă startul, mă refer că el a fost cel care a schimbat percepția a ceea ce înseamnă cu adevărat un festival.

A reușit să strângă în jurul lui o comunitate extraordinară. E printre puținele evenimente din România care te face să-ți iei concediu astfel încât să poți să iei partea activ și să simți ce înseamnă cu adevărat Festivalul Internațional de Film Transilvania. Pentru că TIFF nu mai înseamnă de mult timp doar vizionarea filmelor.

TIFF este o sărbătoare. La fel cum așteptăm Crăciunul, pentru că ne dorim să ne întâlnim cu neamurile din celălat colț al lumii, așa aștept și TIFF-ul, pentru că aduce cu el turișiti din toate colțurile lumii. Turiști aparte.

Din punctul meu de vedere, turiștii pe care-i aduce festivalul, sunt cei mai faini turiști pe care un oraș și-i poate dori. Ei, prin intermediul TIFF-ului, au fost cei care au conturat acest oraș. În continuare ne colorează orașul într-un mod pregnant care se simte de-a lungul timpului. Datorită lor, zic eu, am învățat că putem să ne luăm concediu, chiar dacă suntem din Cluj, pentru a ne putea bucura de experiența TIFF.

Dansul, muzica și moda conectează publicul de toate vârstele la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Practic începe maratonul de proiecții speciale, premiere mondiale, evenimente în aer liber, expoziții aniversare și petreceri legendare.

Ne vedem la TIFF.17!

Pe Instagram (în special stories) și Facebook voi posta, în timp real, materiale foto, video, text de la evenimentele la care particip. Așdar, după cum bine GDPR-ul ne învață, dacă doriți și aveți plăcerea să mă urmăriți, click pe canalul preferat.

P.S.

Vă rog eu faceți două ediții anul ăsta să ajungem la TIFF.19 în 2019 😀 Merci!


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

1 Response

  1. May 29, 2018

    […] TIFF.17 atinge, astăzi, jumătatea celor 10 zile de festival, marcând zeci de evenimente și proiecții cu casa închisă și un ritm din ce în ce mai alert în programul său. Numărul invitaților crește și el, primele premii ale acestei ediții fiind deja acordate în câteva ceremonii speciale. Marii câștigători vor fi anunțați sâmbătă seară, la Gala de închidere pentru care, începând de azi, pot fi achiziționate bilete de aici. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.