fbpx

Catalina Ciobotaru – EXPOZITIE

invitatie pliant verso copy

Catalina Ciobotaru a avut expozite in data de 28 noiembrie in Botosani.

Sunt un A sau un Z si mai putin un X, cum cei mai multi m-ar defini. Nici copil si nici matur, ma lupt pentru echilibru pe o sfoara intre aceste doua identitati si cred ca nici una nu ma reprezinta si nici nu ma va reprezenta vreodata. Un copil rasfatat care vrea sa faca lucruri serioase sau mai bine nu, sa se joace de-a serioasa.

Si cum sa fiu altfel cand toti ceilalti imi cer sa stau in rand, un rand ca o linie industriala unde fiecare trebuie sa semene cu fiecare? Eu sunt eu si vreau sa fiu doar eu si pentru asta nu ma potrivesc in randul acesta fara varietate. Sunt exceptia care confirma regula, etalonul la care cei din rand se raporteaza si isi spun “asa nu”. Dar ce e mai important pentru mine, sa fiu eu sau ei? Nici eu nu stiu. Eu as zice:”dar si ei sunt fericiti, chiar mai mult decat mine; dar e fericirea lor pe care nu o inteleg si pe care nu o vreau, dar vreau sa fiu fericita, iubita, inteleasa…” De unul din rand? Poate si de cineva de acolo de la ei sa fie celalalt minus-ul, eu fiind plus-ul, sau poate e invers?Cine imi poate raspunde cum e mai bine? Nici macar eu, daca as avea raspunsul inseamna ca m-as alinia cu toti ceilalti la o fericire, adica la o multumire comuna unde nu-mi apartin.

Sau gata cu polemica, oricum n-o scot la capat. Eu trebuie sa creez sa pictez, pentru ca asa mi-am ales sa ma exprim, sa fiu inteleasa. De cine? De cei ca mine? De cei care nu se inteleg pe ei insisi? Care ar fi rezultatul? Ceva frumos care oricum nu are un capat si nici nu cred ca trebuie sa aiba, arta nu are limite tangibile nici de noi, cei care o cream. De asta e arta, sa nu fie inteleasa de toti, sa fie neinteleasa de cei din randul acela care nu vor disparitia speciei umane. Interesant, chestia cu conservarea speciei , dar noi, eu, dorim disparitia noastra, a tuturor? Sau producem diversitatea care asigura o sansa de adaptare si implicit continuitatea omului pe pamant? Sunt multe intrebari si raspunsuri in aceeasi masura. Am lamurit astfel cum stau lucrurile? Sau putem continua la nesfarsit cu imagini si reflexii care se anuleaza reciproc. Vreau sa inchei cumva si nu stiu cum, pentru ca nu stiu inca si poate nu voi stii niciodata cine sunt eu, si atunci, cum sa inteleg cum sunt ceilalti? Sunt o exotica, o extremista, o absurda, o frumoasa, o dulce….o contradictie


5 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Galeria de arta-inscrieri in perioada 07.12.2009-13.12.2009

Next Post

Aur, Smirna si Tamaie

Related Posts