fbpx

Alba Iulia … e orasul!

Ma, stiu ca o sa vi se para bizar, dar raspunsul meu la intrebarea: – e înseamnă Alba Iulia pentru tine? (lansata de Liviu) e exact titlu’ acestei postari … Alba Iulia e orasul … e primul oras in care am fost singur peste noapte, e motivul pentru care invatam de imi sareau capacele, e motivul pentru care am ajuns, ce am ajuns!

Ma, stiu ca o sa vi se para bizar, dar raspunsul meu la intrebarea:

– Ce înseamnă Alba Iulia pentru tine? (lansata de Liviu)

e exact titlu’ acestei postari … Alba Iulia e orasul … e primul oras in care am fost singur peste noapte, e motivul pentru care invatam de imi sareau capacele, e motivul pentru care am ajuns, ce am ajuns!

Dupa cum bine stiti, io’ mi’am facut liceu’ in Baia de Aries – o localitate de pe valea ariesului din judetu’ Alba. Evident, ca orice elev, care era suficient de bun, si trecea de faza olimpiadelor locale, mergea la resedinta de judet, pentru a’si sustine lucrarea in faza imediat urmatoare, cu speranta ca intr’un final, va lua o nota suficient de mare, incat sa nu’si faca profesorul de rusine!

Vreau sa va spun, ca datorita faptului ca, Baia de Aries era o localitate asa de miculuta, si datorita faptului ca plozii de pe atunci nu se plimbau precum moliile, concurenta la olimpiezi era una acerba … singuru’, dar absolut singuru’ motiv, era sa sa se plece la Alba Iulia, sa ne cazam o noapte la liceul economic.

Ma, era bestial, se pleca cu autobuzu’, ne cazam la camine, mergeam noapte pe ascuns la discoteca din cetate, dimineata, rupti de somn luam masa la cantina, apoi dadeam examenu’, si reuseam, sa venim acasa si cu o nota cat de cat satisfacatoare (suficient de satisfacatoare, incat sa ne trimita si anul urmator la olimpiada profu’)

So’, asta reprezinta pentru mine Alba Iulia … escapada din copilarie … primu’ oras din viata mea, primu’ oras in care am calcat fara parinti, primu’ oras in care am dormit singur, primu’ oras in care am fugit la discoteca, primu’ oras in care am mancat la cantina, primu’ oras in care am dormit in bar (da, s’a intamplat pe clasa a XII-a, olimpiada de filozofie … incurcare de borcane, nevoit sa dorm in oras .. bani ioc), primu’ oras in care am fost turist, primu’ oras unde am vazut arbusti decorativi mov, primu’ oras cu semafor, primu’ oras unde am baut alcool, primu’ oras … Alba Iulia e orasul … eliberator!


18 comments
  1. ma regasesc si eu foarte bine in descrierea ta 😀 (la fel cred si majoritatea celor care au facut liceul in Baia).
    …sa nu uit: aici am aflat de cafeaua cu whisky 😛

  2. Oioi, vremea olimpiadelor! Io locuiam in resedinta de judet si doar la concursuri interjudetene mergeam cu autocarul. Fost la vreo doua, unu la Sibiu unu la Satu Mare, prin 96 parca. Ce vremuri! 😀

  3. Pentru mine Alba Iulia este un oras in care nu am reusit sa ajung inca, am trecut de atatea ori prin jur dar nu am avut treaba. Oricum pentru mine are semnificatia de Orasul Unirii, un simbol aparte pentru toti romanii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Vrei o carte?

Next Post

3 de DA pentru Cristian Gog!

Related Posts

Iti mai e permis sa uiti?

Ieri, fiindca because, o fost ceva anume, mo’ trasnit un gand (dupa cum bine si sloganu’ blogului zice) … si anume: amu’, ca tat avem asa de multe medii de informare … incepand cu agenda telefonului mobil (care presupunem ca nu e smartphone, ci e un nokia 3310) si terminand cu super la moda facebook’, ne mai este permis sa uitam de onomastica cuiva?
citește mai mult