fbpx

Ai chitanta?

Imagineaza-ti ca traiesti intr-o societate in care totul  e pus sub semnul intrebarii. Intr-o societate unde, daca nu dovedesti tu ca esti nevinovat, automat esti vinovat. Intr-o societate bazata pe consum, intr-o societate in care nu iti permiti tot ceea ce ai avea nevoie.

Nu, nu vorbesc de societatea din zilele noastre. Am zis sa-ti imaginezi… Stiu, nu e deloc greu sa-ti imaginezi lucru asta.

Bun. Ti-ai imaginat.

Acum, imagineaza-ti ca esti undeva la mare. Doar tu si cu iubita ta. Stati pe un sezlong pe malul marii, briza adie lin, cat sa nu te topesti, cat sa mai rezisti inca doua pagini pe care le mai ai de citit pana sa intri in apa. Incerci sa stai cat mai mult ghemuit la ea in brate cu cartea in mana.

Te simti extraordinar. Simiti ca timpul s-a oprit in loc, pescarusii planeaza in reluare, valurile care se sparg in stanca din departare se aud in surdina, soarele nu mai e asa arzator… e undeva in departare si iti mangaie picioarele.

Totul e mirific.

La un moment dat, pe insula asta in care esti doar tu si iubita ta, apare din senin unu de la fisc si te intreaba daca ai chitanta pe sezlong.


2 comments
    1. Da, e poza pe care o setez din spate, administrare, ca “featured image”… imagine pe care daca vrei o arati, sau nu in articol.
      Tema stie asta, dar RSS-ul ia tot… inclusiv imaginea aia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Focul…

Next Post

Mai muncim din placere?

Related Posts

Visul lui Crinel Turnălceanu

Se juca cu roboţei făcuţi din pachetele de ţigări ale tatălui şi visa că într-un viitor nu prea îndepărtat fiecare om va avea un robot care îi va coordona activitatea stăpânului şi va raporta Robotului Şef orice mişcare necuvincioasă şi rebelă. La gradiniţă el era acel băieţel nevinovat care îi spunea tovarăşei educatoare care dintre copii arunca jucăriile pe jos, cine făcea pipi în pantaloni, cine nu îşi termina sendvişul, cine fugea prin curte. Şi pentru această muncă, tovarăşa educatoare îl recompensa cu buline roşii, drept urmare avea cele mai multe buline; la fel şi în şcoală şi la facultate doar că primea altfel de recompense uteciste
citește mai mult