fbpx

Accident. Asigurator Euroins

A virat brusc de volan, uitand ca pe Dorobantilor sunt mai mult de o banda.

Cum procedezi?

Ieri am avut neplacerea sa imi fac cunostinte noi. L-am cunoscut pe Lucian, un tip din Campia Turzii. Nu zic ca nu ma bucur sa cunosc oameni noi, nu zic nici macar ca Lucian nu e un tip OK, zic ca nu am fost incantat de modul in care ne-am cunoscut.

Imediat ce mi-am terminat treaba la birou, am luat-o pe Buburuza si ne indreptam pe Dorobantilor spre Farmec, blocul sprei sa ne dam #checkinforbeauty, cu o mica oprire la biblioteca Octavian Goga. Doar ca nu am ajuns asa departe, am fost opriti brutal de catre Lucian, inainte de destinatie. La intersectia cu Petofi Sandor, Lucian si-a dat seama ca trebuie sa intre pe strada asta.

A virat brusc de volan, uitand ca pe Dorobantilor sunt mai mult de o banda. Ba mai mult, eu ma aflam pe banda 2 numarand de la stanga la dreapta, el aflandu-se in dreapta mea. Evident ca nu am reusit sa opresc in timp util astfel incat sa evit coliziunea. Mare lucru el nu a patit, putin i-am zgariat bara din spate si stopul. Eu putin mai mult. Oricum, important e ca nu au fost victime.

Skoda

Problema a aparut in momentul in care s-a dat jos si a inceput sa urle, tot el. Eu, cu un calm de care si acum ma mir, am incercat sa-i explic ca si daca semnaliza (dupa cum el sustine) tot nu ii dadea dreptul sa schimbe banda, asta pe langa ca daca vrei sa faci stanga, te incadrezi corespunzator. Cum nu am cazut de comun acord, i-am propus sa mergem la constatari, la politie.

Pe drum probabil ca sunse pe cineva, pentru ca in momentul in care am ajuns nu mai tine asa mortis cum ca eu as fi vinovat si a fost de acord sa facem amiabila.

Perfect, zic eu. Imi sun brokerul de asigurari si-l intreb ce am de facut (intre noi fie vorba eu nu fac nimic fara sa-l consult pe el, asa mi se pare mie corect… daca se intampla ceva, el e vinovat, el m-a sfatuit) primul lucru pe care ma intreaba e la cine are domnul RCA-ul. Pune si eu intrebarea mai departe si dau raspunsul: Euroins.

– Dane, daca ai timp mergi la constatari la politie. Sa faca ei constatarea ca o sa ai probleme cu astia. Imi pare rau pentru domnu ce te-a lovit. Asta e, o sa ia amenda, nu am ce sa-i fac… daca si-a facut RCA la astia. Nu sunt rau, nu ii vreau raul la om, dar o sa ai probleme cu Euroinsu’. Mai bine sa faca politia constatarea. Sa nu existe discutii. Si-ti repari masina pe CASCO, sa se judece ei intre ei. E mai bine/simplu/usor pentru tine. E drept ca nu o sa mai ai o asigurare curata, dar e mai bine asa.

Si exact asta am si facut, am intrat in biroul ofiterului de politie, am completat hartiile, a venit a facut constatarea, mi-a dat dreptate (inclusiv cu semnalizarea: era imposibil sa semnalizeze, masina care a virat brusc a fost un BMW, in genu asta), Lucian a luat amenda. Nu sunt mandru, nu sunt bucuros, nu sunt incantat… Din pacate e singura solutie viabila, e singurul mod in care sa nu raman eu cel pagubit. Cel putin singurul pe care-l stiu eu.

Pe viitor nu o sa-m mai las camera video auto acasa, asta e clar!


7 comments
 1. Eh lasa, ca nu e paguba mare nici amenda pt dl Lucian. Poate sa considere ca economia pe care a facut-o incheind RCA la Euroins, a dat-o acum la Politie 😀

 2. De Euroins si Carpatica (care mai are putin si moare) fereste-te cat poti! Sunt cei mai ieftini de pe piata si toate râciurile de masini au la ei asigurarea, deah.. proprietarii nu se gandesc si la altii ci doar la ei..

 3. Exact acelasi lucru l-am patit si eu, cu mici diferente (eu eram pe prima banda, ala pe a doua – din ce stiu eu, benzile se numara de la dreapta la stanga), insa omul ala nu a vrut sa isi recunoasca vina, ba chiar a schimbat desfasurarea evenimentelor, incercand sa ii convinga pe politisti ca el era defapt tot pe banda intai si ca eu l-am lovit pentru ca aveam viteza. Asta desi eu il lovisem cu partea din stanga a botului masinii mele in dreapta masinii sale.. o tampenie incredibila. Avea asigurare la Astra, care a facut o estimare mult diferita fata de ce facusera cei de la reprezentanta Peugeot, iar acum sunt inca in judecata cu ei.

 4. si pe mine m-a lovit un idiot pot sa-i spun sii avea asigurare euroins … nu am stiut pana nu mii sa spus ca sunt jegosi la plata daunelor… am o suma de 2200 de lei … de ridicat de aproximativ 2 luni si ceva ….
  sun in fiecare zii la ei sii degeaba acelasi raspuns … vom rezolva transferul banilor in cel mai scurt timp… in concluzie sunt niste hotii in care guvernul ar trebuii sa faca ceva cu asemenea companii

 5. În data de 10.04.2015, în jurul orei 11:30, în timp ce conduceam autoturismul proprietate personal, pe drumul national DN16 dinspre Cluj Napoca spre Reghin (cu destinația Bacău), în apropierea localității Silivașu de Câmpie, județul Bistrița Năsăud, semnalizând și asigurându-mă regulamentar, am accelerat și m-am angajat în depășirea autoturismului din fața mea, condus de către un domn din localitatea Cumpăna, Județul Constanța. În momentul în care am ajuns în dreptul autoturismului, aflându-mă pe banda de sens opusă, șoferul acestuia a decis să vireze la stânga pe un drum perpendicular pe DN16, fără să se asigure în prealabil și fără să semnalizeze intenția. În aceste condiții, n-am reușit decât să acționez claxonul și frâna puternic, fără să pot evita pe deplin coliziunea, acroșând autoturismul în partea din spate. Menționez că în mașină cu mine era soția mea și fiul meu minor (5 ani). Conducătorul vinovat de producerea accidentului era însoțit de către soția acestuia, un copil minor și un domn care s-a recomandat a fi Polițist al Postului de Poliție Silivașu de Câmpie. Din rațiuni normale, n-am solicitat identificarea celorlalți ocupanți ai mașinii, însă cred că aceștia pot fi identificați pentru a declara ca martori. Domnul Polițist, având obligația de serviciu să declare că a fost implicat într-un accident rutier (chiar dacă era în timpul liber), a chemat telefonic pe Șeful de Post pentru a lua la cunoștință de situație.
  În conformitate cu Legea privind despăgubirea pagubelor produse în urma unui accident rutier, am căzut de acord cu celălalt conducător auto, vinovat de producerea accidentului și îndrumați de către Șeful Poliției locale, a întocmi un formular de împăcare și soluționare amiabilă a accidentului rutier, în baza căruia urma să fiu despăgubit de către societatea de asigurari la care era asigurat cu Polița de Asigurare tip RCA, în speță S.C. EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE-REASIGURARE S.A.
  Prezentându-mă cu toată documentația necesară la sediul firmei Euroins din Cluj Napoca, în urma discuțiilor purtate cu domnul Inspector, acesta a adoptat o atitudine defensivă și lipsită de profesionalism, refuzând a-mi accepta calitatea de Reclamant, fără să vadă întâi declarația mea și fără să reușesc să explic verbal datele evenimentului. Ulterior, după completarea declarației a refuzat în continuare să noteze toate daunele produse în urma accidentului, căutând diferite motive neîntemeiate, și lipsite de orice relevanță. Concret, reprezentantul firmei Euroins, refuză a-mi nota pe documentul de introducere în reparație a autovehiculului aripa stângă față și ușa șoferului. Acestea sunt evident avariate, pentru că ușa nu se mai deschide. Ca urmare a deschiderii dosarului, mi-a fost emis un document prin care s-au evaluat pagubele acceptate, acestea fiind mult sub valoarea reală pe piață. Dosarul a fost trimis la Sediul Central Euroins pentru a fi analizat, iar pentru investigații suplimentare s-a solicitat o declarație de la șoferul responsabil de producerea accidentului, acesta fiind nevoit să ajungă la un punct de lucru Euroins din Constanța inclusiv pentru fotogrofierea autoturismului implicat.
  În data de 08.05.2015, am primit prin poștă din partea EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE-REASIGURARE S.A. un răspuns oficial în scris. Prin acest document, sunt considerat și eu parte vinovată în producerea accidentului, prin urmare fiind culpă comună s-a decis despăgubirea parțială a daunei, respectiv 50%.
  Având în vedere aceste aspecte descrise mai sus, consider că firma EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE-REASIGURARE S.A. săvârșește un abuz contra intereselor persoanelor, prin neîndeplinirea obligațiilor stipulate în contractul de asigurare auto, prejudiciindu-mă pe mine, client de bună credință. Din punctul meu de vedere, este total inadminsibil să fiu considerat la fel de vinovat de producerea accidentului, fiind obligat să achit 50% din costul cu reprațiile. Prin această rezoluție, consider că documentul de constatare amiabilă este fără valoare, iar încheierea unei Polițe Obligatorie de Asigurare Civilă reprezintă doar o metodă de taxare, fără ca eu cetățeanul să fiu despăgubit în mod real într-un caz nefericit precum cel în cauză, menționat prin prezenta.
  Menționez că din data de 10 aprilie 2015, în urma incidentului eu încă nu am fost despăgubit, nu am putut repara mașina și drept urmare nu pot să o utilizez. În tot acest interval de timp, polița RCA proprie este în vigoare, plătesc impozit, plătesc ratele bancare, însă sunt nevoit să folosesc metode alternative de deplasare pentru mine și familia mea la birou, grădiniță, cumpărături, generând-mi costuri suplimentare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

De ce merg la Mioritmic

Next Post

Toamna, explozie de culori

Related Posts