fbpx

2017. Actele care certifică cine ești.

Astăzi, la delta T după ce s-a pus în circulație cardul european de sănătate, m-am găsit și eu să mi-l fac. M-am plimbat de atâtea ori fără el prin Europa, că sunt convins că nu am nevoie de el. Dar când mi se pune un pitic pe creier, asta e, trebuie să-mi rezolv problema.

Și în timp ce mă plimbam din stânga-n dreapta, că nu găseam unde anume trebuie să depun cerea la Casa de Asigurări de Sănătate Cluj, m-a străfulgerat un gând. Pe mine ori de câte ori am de făcut ceva care mă disperă, pentru că da, când am de mers pe la ghișeele statului, mă străfulg tot felul de gânduri și de idei mărețe.

Mi-am dat seama că am un buletin de identitate, am un carnet de șofer, am un card de sănătate și mai am și-un pașaport, iar acum umblu de nebun să-mi mai fac încă un act… un card de sănătate european.

Poate să-mi spună cineva de ce toate aceste acte nu pot fi contopite într-unul singur. De ce în anul 2017, când practic pot să stochez sute de giga într-un cip de dimensiunea unei cartele de telefon, administrația centrală nu s-a gândit să facă un singur act care să reunească toate aceste informații?

De ce am nevoie de un număr pentru identificarea mea pe pașaport, altul pe cartea de identitate și încă unul pe cardul de sănătate? 

Sunt convins că-mi scapă mie ceva, doar că nu-mi dau seama ce. Poate mă ajutați voi să înțeleg mai bine acest fenomen.

Acest articol a fost scris în timp ce mă aflu pe autobz, pentru că adeverința cu care m-am dus nu este pe formatul cerut de ei și am ales să merg pe jos în oraș, pentru că m-am înscris în competiția Walking Month. Totuși, nu sunt supărat pe doamna de la ghișeu, pentru că a fost suficient de amabilă astfel încât să nu mai cheme încă o dată, ci îmi acceptă completarea actelor scanate pe e-mail.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Philips, GfK, eBay: despre cum să-ți duci afacerea din online la un alt nivel 

Next Post

Haide “U” pe Scena Urbană: cântecele galeriei Universității vor răsuna în inima orașului, într-un concert simfonic extraordinar!

Related Posts