Nu eu sunt de vina!

Ma, daca ma enerveaza ceva la culme (la noi, stimabilii cetateni ai poporului mirific, care au la origine doi tati!) e faptul ca ne plangem pana nu mai putem, si dam vina intotdeauna pe ala de langa noi, pe primul pe care il zarim, pe primul care mintea noastra “nevinovata” il zareste in strafundul putului infectat cu namol … si niciodata, da’ niciodata nu am fi noi de vina! Doamne fereste, ca eu sa fiu responsabil de ceva!

Prin perspectiva noiilor evenimente care au loc in patria noastra, bugetarii, aceste lipitori fara minte (cu totii stim…sau cel putin banuim de contractele cu statul, acesta mana cereasca pentru orice SRL!), acesti paraziti ai societatii, care au supt pana nu au mai putut de la stat (stiti, ca daca o institutie bugetara ramanea cu banii la sfarsitul anului, in loc sa fie premiata anul viitor, i se micsora bugetul, exact cu suma respectiva … asa ca)… si imiplicit din banii mei! – da ma! din banii mei esti platit! si normal ca imi creste tensiune, in momentul in care vad ca sporurile tale iti mai aduc un salar in casa, cand vad ce sporuri primesti (spor de zambet! pai smf!, eu iti taiam salaru’ cu 10% daca nu zambeai!…nu ca iti dau spor!), asadar, acesti au inceput sa se revolte (sau ma rog, o sa inceapa – eu doar preconizez), sa paralelizeze, inifima activitate care mai are loc.

Nu sunt suparat pe ei ca isi exercita drepturile, nu vreau sa ma intelegeti gresit! Nu sunt de acord cu salariile pe care le iau, dar le respect dreptul de a-si manifesta nemultumirile, cu tot felu’ de greve … pe unii ii sustin:

- invatamantul, am spus si o sa ma repet, pana in momentul incare se va schimba ceva, sunt de acord ca are salarii mici!

- sanatatea, la fel … muuult prea mici salariile pentru oamenii din sistemul sanitar (pe ei ii sfatuiesc sa se uite putin in Franta … sa vada de ce au fost in stare medicii de acolo … au facut greva, inclusiv pe urgenta … dupa ce au murit cativa oameni, au realizat si guvernantii aia ca nu e de joaca)

- cercetare … pai aici, nici nu mai are rost sa povestim … la ce putin bani intra in acest domeniu!

- si or’ mai fi si alte sectoare, doar ca acum sunt prea nervos

Asadar, DA, sunt de acord ca unele sectoare sunt defavorizate … au salrii mizerii! ABSOLUT!, Dar, ce ma scoate pe mine din sarite, e ca TOTI, dar ABSOLUT TOTI dau vina pe altii! Guvernantii actuali, dau vina pe guvernantii trecuti, bugetarii dau vina pe guvernanti, sectorul privat da vina pe bugetari si pe guvernanti, eu dau vina pe voi! … Si, pana la urma … vorba aia:

Mortu’ e de vina!

Bai oameni buni, NOI toti suntem de vina! Cine plm a furat teava de la sistemul de irigare? Cine a furat caramizile din CAP-uri? Cine a furat intreprinderile de stat prin totfelu de privatizari? Cine a votat guvernantii timp de 20 de ani? Cine se uita la stirile de la ora cinci?

romania azi Nu eu sunt de vina!

sursa foto