fbpx

Urmărește online 20 din filmele care au impresionat la TIFF.22

20 de filme care au impresionat publicul la TIFF.22 se pot urmări acum, din toată țara, exclusiv pe TIFF Unlimited. Selecția include povești din Focus Nordic, filme din Competiția Oficială, producții aflate la limita dintre documentar și ficțiune sau istorii apetisante din secțiunea Film Food.

În plus, pe platformă se pot urmări masterclass-urile TIFF –  cuGeoffrey RushTimothy Spall și Michel Franco – dar și seriile de conversații TIFF Talks și InspiraTIFF.

Insula lui Knit

(Knit’s Island, r. Ekiem Barbier, Guilhem Causse și Quentin L’Helgouac’h)

Un documentar inedit și spectaculos, filmat într-un joc video de tip survival. Regizorii intră în această lume virtuală, unde interacționează cu alți jucători. Treptat, aceștia lasă garda jos şi dezvăluie detalii despre vieţile lor reale, despre prieteni şi parteneri. În încercarea de a afla limitele acestui loc, documentarul explorează la prima mână virtualizarea vieţilor noastre reale şi chestionează viitorul societăţii.

Pedeapsa

(The Punishment, r. Matias Bize, Chile / Argentina)

Filmat dintr-un singur cadru, Pedeapsa lui Mathias Bize are poate „cel mai sfâșietor, riscant și totuși adevărat discurs despre maternitate” (Mihai Chirilov). După o ceartă, doi părinți își abandonează copilul, pentru doar 2 minute, într-o pădure. Deși se întorc imediat, acesta dispare.

La drum cu mama

(Driving Mum, r. Hilmar Oddsson, Islanda, Estonia)

Parte din Focus Nordic, La drum cu mama spune povestea unui taciturn, a mamei lui proaspăt decedate și a unuia dintre cei mai talentați câini-actor, plecați într-un road trip presărat cu umor negru.

Plato cel tânăr

(Young Plato, r. Neasa Ní Chainaín, Declan McGrath, Irlanda)

Super apreciat de critică, dar și de publicul de la TIFF, filmul urmărește încercările unui director de școală de a îmbunătăți traiul unei comunități urbane decăzute. Inspirațional, emoționant și, în cele din urmă, plin de speranță.

India

(r. Telmo Churro, Portugalia)

Pentru cei îndrăgostiți de Lisabona: Tiago are inima frântă şi îşi umple timpul organizând tururi ghidate în Lisabona. Aşa o întâlneşte pe Karen, o braziliancă trecută de prima tinereţe. Tiago locuieşte împreună cu tatăl său, Raul, un marinar bântuit de înfrângerile trecutului, şi cu fiul său Manuel, un adolescent care visează la peripluri solitare şi erotice prin univers. Cei trei bărbaţi o vor acompania pe Karen în căutarea unui erou dispărut cu secole în urmă pe o insulă din Oceanul Atlantic.

descoperă
toate
filmele

TIFF.22

20 de filme care au impresionat publicul la TIFF.22 se pot urmări acum, din toată țara, exclusiv pe TIFF Unlimited.

TIFF Masterclass

În timpul vizitei lor la Cluj-Napoca, actorul australian Geoffrey Rush, actorul britanic Timothy Spall și regizorul mexican Michel Franco au susținut o serie de masterclass-uri, deschise publicului și profesioniștilor din industria de cinema. Cele trei întâlniri pot fi urmărite pe TIFF Unlimited.

TIFF Talks & InspiraTIFF

Actorii Darko Peric, Laurențiu Bănescu sau Iulian Postelnicu, regizorul Nae Caranfil și directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov, au fost invitați la conversațiile zilnice TIFF. 

THE FESTIVAL MUST GO ON. ANYTIME. ONLINE.

TIFF Unlimited e cinema-ul tău alternativ de acasă, cu filme independente, premiate, semnate de cineaști care te provoacă și te inspiră. Vei găsi aici filme-reper ale unor mari cineaști, experimente artistice și sociologice unice, titluri premiate la TIFF sau în alte festivaluri. 

Periodic, ai parte de surprize: parteneriate cu festivaluri, colecții de interviuri, premiere gratuite, teatru la tine acasă și gale live.

Platforma e disponibilă online și în aplicațiile iOS și Android (mobile și TV), și poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual, doar de pe teritoriul României. Unele filme românești, serii de interviuri, masterclass-uri și making of-uri TIFF sunt disponibile fără cont, de oriunde din lume.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Activări în cadrul competiției JiP din Parcul Central Cluj

Next Post

Bonțida Fever pe viață

Related Posts