fbpx

(Untitled)

O masura simpla, zic eu, prin care statul ar putea sa ridice din greutatiile pe care noi, cetatenii de rand, platitorii de taxe si impozite le suportam. Totodata ar rezolva si problema fraudei cu care se confrunta.

Poate unii dintre voi stiti, poate unii nu stiti si mai mult ca sigur pe multi dintre voi nici macar nu ii mai intereseaza faptul ca incepand cu 1 septembrie 2013 se va aplica o cota de TVA de 9% la unele categorii de produse (via). Masura luata ca sa mai usureze din presiunea care apasa pe umerii nostrii.

Masura laudabila, daca nu ar fi fara niciun rezultat… Din punctul meu de vedere. Sincer va spun ca nu cred ca o sa rezolvam mare lucru prin aceasta masura. Romania tot fara bani o sa fie, bugetul tot pe minus ramane, noi tot flamanzi si cu buzunarele rupte o sa fim!

Nu iti trebuie prea multa scoala sa-ti dai seama ca problema principala a Romaniei este frauda. Cei care nu platesc darile la stat. Cei care fura statul. E la mintea cocosului ca daca toti isi platesc darile la stat, acesta din urma va putea sa le reduca la un moment dat.

Zilele trecute discutam cu un prieten, economist de profesie.

Daca statul roman ar returna fiecarui consumator un 5-10% din valoarea facturii, pentru fiecare plata pe care o persoana fizica o face prin plata cu cardul, sa zicem, toate companiile ar fi obligate de catre piata sa isi implementeze acest sistem de plata. Automat asta inseamna ca toti comerciantii isi vor declara TOATE veniturile, prin urmare le vor si plati la stat.

O masura simpla, zic eu, prin care statul ar putea sa ridice din greutatiile pe care noi, cetatenii de rand, platitorii de taxe si impozite le suportam. Totodata ar rezolva si problema fraudei cu care se confrunta.

Sunt convins ca bancile ar fi mai mult decat incantate sa implementeze, pe cheltuiala lor, un astfel de sistem.

gif via

Dar hei, ce stim noi?! Suntem doar niste fomisti, platitori de dari la stat!


4 comments
    1. Asta cu furtul marilor corporatii e o alta discutie si nu o neg.
      Dar nu poti sa te lupti cu balaurul daca nu ai armura, ca sa-ti faci armura ai nevoie de bani.
      Daca din 10 companii, 9 si-ar plati darile la stat am avea suficienti bani cat sa ne luptam cu balaurul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

CAMERA VIDEO SPORT – HJ1000, filmare subacvatica.

Next Post

Verde la exploatare, rosu la salvare!

Related Posts

La medic

Buburuza, nu eu. Îi spune medicul: – Probabil că sunteți o fire mai artistică… artiștii în general sunt…
citește mai mult