fbpx

Super cetateanul

Pana mai ieri eram destul de suparat pe tema asta. Nu intelegeam de ce oamenii nu imi recunosc si nu imi dau creditele aferente acestui statut.

Pana mai ieri eram destul de suparat pe tema asta. Nu intelegeam de ce oamenii nu imi recunosc si nu imi dau creditele aferente acestui statut.

Eu sunt ala care se lupta cu statul ca sa isi plateasca darile, eu sunt ala care sta la cozi si completeaza dosare (inutile) pentru a plati impozite, eu sunt ala care are licenta pe orice, eu sunt ala care nu si-a jailbreakuit iPhone-ul, eu sunt ala ce si-a cumparat licenta de windows pe compu’ de acasa, eu sunt ala…

Pana mai ieri ma asteptam sa fiu oprit de pensionari pe strada, sa-mi stranga mana in semn de multumire, pentru ca datorita faptului ca eu imi platesc darile la stat sunt bani pentru pensii. Ma asteptam ca doctorii sa se opreasca din operatia pe cord deschis si sa clipeasca mai mult de o secunda, inspre mine, in semn de multumire. Ma asteptam ca educatoarele, invatatorii, profesorii sa le spuna dimineata la copii de super cetateanul care-si plateste darile la stat. Ma asteptam.

Asta pana mai ieri. Pentru ca atunci am inteles cine e super cetateanul. Atunci am stat de vorba cu cineva, care mi-a spus o intamplare:

Am avut control de la finante. Toate bune si frumoase, doar ca mi-au luat la purecat cheltuielile cu masina si mi-au scos 50% din TVA. Nu am zis nimic, am tacut, am zis bine ca nu imi pune si penalitati. Dupa ce s-o terminat controlu’, i-am luat pe inspectori sa-i duc la birou la ei (stii cum e: mergi dupa ei, te duci cu ei acasa… sa fie bine), se urca in masina, plecam si cand ajung la jumatatea drumului opresc masina si le zic:

– Va rog sa coborati, pana aici ma lasa statul sa-mi deduc cheltuiala cu combustibilul, de aici va descurcati!

(poveste adevarata petrecuta in Cluj)


4 comments
  1. la Carei,primarul orasului are poprire pe salar de 5 ani pt datoriile neplatite la bugetul de stat,iar amaritii de conytribuabili fac naveta te miri pe unde pt un loc de munca si mai sunt si penalizati daca indraznesc sa nu plateasca la timp birurile!
    si totusi nic Guvernul si nici alte institutii nu se obosesc sa verifice cum un primar poate sa aiba retinere de 30 la suta din salar pt plata datoriilor,sa isi cumpere masina din banii fundatiei pt promoivarea turismului local,sa stea in gazda la copii dar acestia sa aiba case peste case si alte terenuri brusc dupa alegerea sa ca primar!
    in Romania e posibil ca unul care a falimentat 4 firme sa fie lasat sa candideze de primar si sa gestioneze bugetul unui ora municipiu!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Nepoti de Craciun – editia 4

Next Post

cjX

Related Posts