fbpx

SoNoRo XVI – Dreamtigers

Festivalul SoNoRo „Dreamtigers” va fi prezent în Cluj-Napoca cu patru concerte de muzică de cameră, susținute de nouă muzicieni experimentați, premiați și de renume internațional. Concertele vor avea loc la Universitatea „Babeș-Bolyai” – Sala Auditorium Maximum, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și Biserica Reformată Calvină.

Program concerte:

  • RIVER, TIGER, FIRE, joi, 11 noiembrie, ora 19.00, Universitatea „Babeș-Bolyai” – Sala Auditorium Maximum
  • DREAMTIGERS, vineri, 12 noiembrie, ora 19:00, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei
  • THE INFINITY OF MIRRORS, sâmbătă, 13 noiembrie, ora 19:00, Universitatea „Babeș-Bolyai” – Sala Auditorium Maximum
  • EL ALEPH, duminică, 14 noiembrie, ora 19:00, Biserica Reformată Calvină.

Sunt fericit, ca întotdeauna, că ajungem în Cluj-Napoca, orașul pe care îl iubim și care a fost gazda multor concerte din istoricul Festivalului SoNoRo. Chiar și în condiții complicate, dar în acord cu reglementările în vigoare, ne bucurăm că putem invita publicul clujean la patru concerte inspirate de Jorge Luis Borges, muza ediției din acest an, un prilej de reflecție asupra timpului, a memoriei, a simbolisticii oglinzilor sau infinitului – unele dintre marile teme care se regăsesc în opera borgesiană. Sperăm ca aceste infuzii literare, împreună cu marea muzică clasică, să ne aducă tuturor un strop de liniște și de armonie.

Răzvan Popovici, Director executiv Festival SoNoRo

Muzicienii care vor susține concertele din Cluj-Napoca sunt Suyeon Kang (vioară), Pavel Berman (vioară), Răzvan Popovici (violă), Alexander Zemtsov (violă), Justus Grim (violoncel), Andreas Brantelid (violoncel), Diana Ketler (pian), Thorsten Johanns (clarinet) și Olivier Darbellay (oboi).

Joi, 11 noiembrie, ora 19:00, concertul care va avea loc în Sala Auditorium Maximum a Universitatății „Babeș-Bolyai” include lucrări de Claude Debussy (Prèmiere Rhapsodie / Rapsodia pentru clarinet și pian), Ernest Chausson (Pièce pentru violoncel și pian, op. 39), Ernst von Dohnányi (Sextet cu pian în do major, op. 37) și Franz Schubert (Cvintet de coarde în do major, D956).

Vineri, 12 noiembrie, ora 19:00, la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei – un spațiu inclus pentru prima dată în Festivalul SoNoRo – artiștii au pregătit un program surpriză, deci nu poate fi dezvăluit, dar publicul va avea parte cu siguranță de câteva delicatese muzicale.

Sâmbătă, 13 noiembrie, ora 19:00, festivalul revine la Universitatatea „Babeș-Bolyai”, unde sunt programate lucrări de Arvo Pärt (Spiegel im Spiegel / Oglindă în oglindă pentru vioară și pian), Ludwig van Beethoven (Trio cu pian nr. 1 Ghost în re major, op. 70), Wolfgang Amadeus Mozart (Canoanele oglindă pentru două viori, în sol major, K.284dd) și Johannes Brahms (Sextetul de coarde nr. 2 în sol major, op. 36). 

În ultima seară de la Cluj (duminică, 14 noiembrie), cea care încheie ediția a XVI-a a Festivalului SoNoRo, melomanii sunt invitați, începând cu ora 19:00, să audieze două compoziții de Wolfgang Amadeus Mozart (Cvintetul cu corn în mi-bemol major, K. 407 și Cvintetul cu clarinet în la, K. 581), la Biserica Reformată Calvină.


Mai multe detalii despre programul concertelor acestei ediții a Festivalului SoNoRo 2021 pot fi descoperite pe https://festival.sonoro.ro/.

Biletele și abonamentele Festivalului SoNoRo pot fi achiziționate din rețeaua Eventbook (https://eventbook.ro/festival/sonoro).

< Site > < Facebook > < Instagram > < YouTube >


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Urs. Drepturi de autor?

Next Post

Târg de Crăciun 2021

Related Posts