fbpx

Se deschide Târgul de Crăciun de la Cluj

Târgul de Crăciun începe în această seară, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Startul va fi dat în această seară la ora 18:00 și debutează cu pornirea iluminatului de Crăciun în Piața Unirii, urmând ca iluminatul festiv în tot orașul să pornească în 1 Decembrie. Imediat după pornirea iluminatului, e programat un concert susținut de Armonia Music, dar mai sunt și câteva surprize pentru cei mici și mari.

Câteva dintre atracțiile din acest an sunt roata panoramică, poveștile la gura sobei, căsuța Moșului, piesele de teatru de păpuși, caruselul și, desigur, bunătățile pe care participanții se pot gusta direct de la căsuțele din piață.

Totul este aproape gata și abia așteptăm să începem. Anul trecut nu am putut face târgul, iar acum îl organizăm, dar, desigur, în condiții atipice. Sperăm să aducem măcar puțină bucurie, speranță și lumină pentru că, e clar, avem nevoie de ele după această perioadă grea

spune Mihai Oprean, directorul Târgului de Crăciun de la Cluj.

Ediția din acest an e adaptată condițiilor pandemice, astfel că accesul în Piața Unirii se va face în limita a 30% din capacitatea zonei, iar accesul se va fae pe baza certificatului verde sau a documentului care atestă trecerea prin boală în termen de maxim 6 luni. Copiii sub 12 ani nu trebuie să prezinte certificat verde sau alt document.

Programul Târgului de Crăciun

Iluminatul festiv de Crăciun în zona târgului va fi pornit astăzi, 26 noiembrie, de la ora 18:00, urmat de concertul Armonia Music.

Programul artistic la Târgul de Crăciun mai cuprinde, în fiecare duminică de la ora 17:00, povești la gura sobei cuMagic Puppet și Urbannect, iar mâine, sâmbătă 27 noiembrie de la 17:00, au loc piese de teatru de păpuși pentru copii, puse în scenă de Animart. 

În Piață se va auzi pe tot parcursul târgului Radioul Răcnetul lui Rudolf, unde vor fi difuzate cele mai frumoase piese de Crăciun.

Scrisorile pentru Moș Crăciun, colectate în centrul Clujului

În Piața Unirii e amplasată și Căsuța lui Moș Crăciun, un loc plin de căldură și candoare, unde copiii și adulții pot asculta povești la gura sobei și își pot face fotografii demne de păstrat peste ani. Tot acolo, toți cei dornici să-i transmită ceva Moșului pot lăsa scrisori către Moș Crăciun.

De la căsuțele amplasate în piață, participanții vor putea să se încălzească cu ceai sau vin fiert și vor putea gusta tot felul de bunătăți oferite de producătorii locali din Transilvania: ciocolată de casă, vată pe băț, kürtőskalács, gogoși, produse tradiționale din carne. În plus, vor găsi la târg decorațiuni și produse handmade și de artizanat.

Faptele bune își dau întâlnire în Piața Unirii

Pe tot parcursul târgului, în perioada 26 noiembrie – 31 decembrie 2021, cei care vin la târg vor putea susține și dona pentru mai multe proiecte sociale caritabile. 

Observăm în jur multă încrâncenare, multă teamă și o permanentă defensivă. Târgul asta ne propunem să ofere, în acest an atât de complicat: puțină bucurie și speranță pentru cei mici și mari. Plus câteva clipe de deconectare, cu respectarea regulilor în vigoare: purtarea măștii, distanțare, acces pe bază de certificat verde sau a dovezii trecerii prin boală. Vom uni, sub umbrela târgului, mai multe inițiative care au nevoie de ajutorul nostru și sperăm să putem ajuta împreună cât mai mult.

declară Mihai Oprean, directorul Târgului de Crăciun de la Cluj.

Târgul de Crăciun are loc în perioada 26 noiembrie – 31 decembrie 2021 între orele 11:00 – 21:00 în Piața Unirii din Cluj. Deschiderea are loc azi la ora 18:00.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Visit Cluj.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

UNTOLD 2022

Next Post

Donează sânge

Related Posts