fbpx

Primele show-uri Electric Castle 2023 se pregătesc în glo™ Creative Camp by EC

Anul acesta, tabăra se va desfășura între 19 august și 2septembrie, în Eforie Sud, fiind structurată pe două module. Primul modul este dedicat muzicii electronice, avându-l ca mentor pe Cesar Merveille. DJ-ul rezident în Berlin este cunoscut nu doar pentru propriile creații, ci și prin lunga listă de artiști lansați prin casa sa de producție, Roche Madame.

Cei șapte artiști români selectați au la dispoziție o săptămână pentru a crea show-ul pe care-l vor prezenta la ediția EC de anul viitor. Doi invitați speciali veniți chiar din Japonia, Yousuke Fuyama VJ și Taku DJ, vor fi alături de ei pentru un plus de inspirație și mentorat.

Muzica live în viziunea mentorilor Bean MC și Afo de la Subcarpați este baza de la care va fi structurat cel de-al doilea show, rezultatul proiectului colaborativ găzduit în a ultima săptămână de glo™ Creative Camp. Vor produce, împreună, șapte muzicieni ce se întâlnesc pentru prima dată, în sesiuni de compoziție și improvizație.

Instrumentiști de jazz, rock, pop și vocaliști își vor lăsa propria amprentă pe un proiect 100% gândit pentru EC9. Editarea finală a materialelor și pregătirea a show-ului o vor continua în studio, în următoarele luni.

Rezultatele celor două săptămâni de proces creativ vor fi descoperite de public la viitoarea ediție Electric Castle, programată în iulie 2023. 

Creative Camp by Electric Castle este un proiect născut în 2020, ca răspuns la contextul pandemic ce a blocat, o lungă perioadă, activitatea artiștilor din România. După luni de izolare, 50 de muzicieni au avut șansa să recupereze procesul lor creativ și au compus împreună materiale originale incluse într-un album ediție limitată, ce poate fi achiziționat de aici. Întreg procesul a fost ilustrat în documentarul „When Time Stood Still”, vizionat pe YouTube de mii de oameni din întreaga lume.

În 2021, glo™ Creative Camp a propus o nouă abordare în procesul de creație muzicală. Inna, Adrian Despot și Grasu XXL au fost printre artiștii ce au acceptat provocarea de a reinterpreta șlagăre din repertoriul românesc, noua viziune muzicală putând fi descoperită pe contul de YouTube Electric Castle, pe Spotify și Apple Music.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

După UNTOLD 2022 au rămas peste 60 milioane de EURO la Cluj

Next Post

Începe Smida Jazz Festival 2022, festivalul iubitorilor de natură și de muzică bună

Related Posts