fbpx

Nivel record în Cluj la putoare, prețuri la apartamente și chirii

Cred, în continuare, că orașul ăsta, Cluj, e unul dintre cele mai bune locuri din România în care să trăiești. Ai viață de noapte, ai viață de zi, ai oportunități de dezvoltare economică, ai oportunități de dezvoltare culturală și personală.

Dar acest lucru nu înseamnă că e doar lapte și miere. În ultima perioadă (nu spun că am îmbătrânit, dar am ajuns la o anumită experiență de viață și am început să observ și să corelez niște lucruri) am fost tot mai nemulțumit de politica aleșilor municipiului / județului.

Prețurile la apartamentele de vânzare și chirii au înregistrat nivele record în Cluj

Creșterile de prețurile în imobiliare nu mai contenesc. Și în luna august, în municipiul Cluj s-a înregistrat o evoluție pozitivă de prețuri, după ce în luna iulie numărul de tranzacții a crescut cu mai bine de 10% față de luna anterioară. 

Se confirmă încă o dată regula, potrivit căreia după o lună în care tranzacțiile se deblochează, în luna următoare, prețurile mai cresc, la rândul lor, încă un pic.  

După ce în luna iulie tranzacțiile au crescut cu +12,92%, potrivit ANCPI, proprietarii au cerut prețuri la apartamentele de vânzare cu +1,7% mai mari în luna august! 

Fă, Doamne, o lege nouă
Să nu pută-n Cluj a ouă.

Fă, Doamne, la noi, la Cluj
S-aminoasă ca la Bruges

Dragos Stan on Facebook

Astfel, Indicele Blitz sau prețul  mediu pe metru pătrat la apartamentele de vânzare pe Cluj și vecinătăți înregistrat de baza de oferte a companiei Blitz, în luna august 2023, a marcat un nou nivel record pe anul 2023, și anume o medie de 2.272 Euro/ mp

Acesta este cel mai ridicat nivel de preț, înregistrat în municipiul Cluj, în ultimii ani. Recordul anului trecut a fost înregistrat de Blitz în decembrie la o valoare de  2.269 Euro/mp, recordul din anul acesta devansând recordul anului trecut cu +0,13%. 

Dragi clujeni, cât de rău pute Cluju’ unde locuiți?
Vă rog să-mi răspundeți pe o scară de la 0 la Alin Tișe.
Vă mulțumesc.

Bogdan Bob Radulescu on Facebook

Creșterea trimestrială a fost  cu+1,97%, iar față de începutul anului, prețurile au crescut cu +4,94%. Comparativ cu prețurile din august anul trecut, prețurile lunii august curent sunt mai mari cu +6,32%. 

Pe segmentul de chirii, în plin sezon al chiriilor, prețurile au urcat cu +5,41%, față de luna anterioară, până la valoarea de 526 Euro/lună.

Pute rău la Cluj, dar faţă de alte oraşe, aici măcar îs mari chiriile.

Emil Moldovan on Facebook

Apartamentele de vânzare mai scumpe

Prețul mediu pe municipiu a crescut, iar mediile pe cartiere au fost, de asemenea, în creștere.

Pute, pute, dă-i scumpuț.

Cristian Ciui on Facebook

Cariere cu prețuri sub 1.500 de Euro/mp au mai rămas doar Apahida și Florești. Prețurile au crescut în Apahida, cu +2,47%, până la un preț mediu de 1.288 Euro/mp, iar în Florești, cu +1,98% până la nivelul de 1.392 Euro/mp.

În cartierele cu prețuri medii (1.501 – 2.000 Euro/mp), cum ar fi în Baciu, prețul mediu a crescut cu +6%, până la nivelul de 1.520 Euro/mp, în Dâmbul Rotund, cu +1,22%, până la 1.827 Euro/mp, iar în Iris, prețurile au crescut cu +4,98%, până la 1.898 Euro/mp.

Astfel în toate cartierele accesibile din Cluj cu prețuri sub 2.000 de Euro/mp, prețurile au fost în creștere.

În cel de-al treilea eșalon de cartiere, cu prețuri de peste 2.001 Euro/mp, pe segmentul celor mai scumpe 3 cartiere Centrală, Plopilor și Sopor, prețurile au scăzut puțin în zona Centrală cu -2,22, până la 2,648 Euro/mp.

În celelalte două prețurile au crescut, respectiv în Plopilor cu +10,73%, până la valoarea de 2.786 Euro/mp, iar în Sopor, creșterea a fost cu +17,05%, până la valoarea de 2.876 Euro/mp.

În restul cartierelor prețurilor au variat între 2.011 Euro/mp în Someșeni și 2.605 Euro/mp în Andrei Mureșanu.

Chirii mai mari în Cluj

Bun, deja a aflat toată țara că la Cluj pute groaznic, doar că nu ne putem pune de acord a ce pute, unii zic că a gunoi, alții că a mortăciune, alții zic că a căcat, nu știu dacă a luat cineva în calcul varianta că poate-s împărțite mirosurile pe cartiere, în funcție de prețul pe metrul pătrat de teren sau de nivelul chiriei.

De cercetat!

Alex Moldovan on Facebook

Și apartamentele de închiriat au fost pe creștere, chiriile înregistrând o valoare de 526 Euro, fiind cu +5,41% mai mari față de nivelul lunii anterioare.

Prețurile au crescut în cariere precum Florești (cu +6,38%), până la 317 Euro, Mănăștur (cu +29,55%), până la 456 Euro, Mărăști (cu +42,39%) până la 655 Euro și Gheorgheni (cu +15,13%), până la 685 Euro.

Chiriile au scăzut în schimb în Zorilor (cu -1,68%), până la 467 Euro și în zona Centrală cu -5,34%, până la 585 Euro.

Experții imobiliari sunt de părerea că în luna august, prețurile și-au continuat cursul de creștere stabilit încă de la sfârșitul anului trecut, devansând prețurile de acum un an cu aproape 7% și stabilind un nou preț record al anului 2023.

Zilele astea, Clujul e un oraș de cinci pubele. Pute de-ți mută viza de flotant.

Tibi Codoreanu via Ierbosofii

În timp ce prețurile la apartamentele de vânzare au fost în creștere, chiriile au fost la fel pe creștere, înregistrând de asemenea chirii record.

Imagine reprezentativă articol by Ben Klewais on Unsplash


1 comment
  1. Este important ca autoritățile locale să se implice în gestionarea acestei situații, poate prin implementarea unor politici care să stimuleze dezvoltarea imobiliară sustenabilă și accesibilă. Este și un apel la necesitatea unei legi noi care să reglementeze piața imobiliară în mod corespunzător, astfel încât locuitorii să nu se simtă înșelați de creșterea excesivă a prețurilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

We Love Retro – Cluj-Napoca | 4 noiembrie

Next Post

Al doilea sezon de POP-UP JAZZ CLUB se pregătește de debut la Cluj-Napoca!

Related Posts