fbpx

Nimic nu e gri

Militez pentru obligativitatea matematicii în programa școlară. Știu, o să ziceți că nu mă ajută cu nimic integralele în viața de zi cu zi. E drept că nu o să ne confruntăm prea des cu rezolvarea unei integrale la piață, când cumpărăm cartofi, dar ne ajută să vedem problema în ansamblu.

THE ROLE OF MATHEMATICS IN THE DEVELOPMENT OF LOGICAL THINKING. Thinking is defined as the cognitive process of the central island in reflecting the reality that, by abstracting and generalizing coordinated mental actions, extracts and processes information about categorical and determinant relationships in the form of concepts, judgments, and reasoning. In order to expand his understanding of phenomena that are within his marginalized senses, man uses – along with other ways of knowing – the knowledge of mathematics. Problems of mathematics are closely linked by enrolling them in practice, but also by solving them. Mathematical knowledge has a special contribution to the development of logic and logical creation, to the development of the receptivity of pupils in the primary cycle. By learning mathematics, a series of attitudes are created: to use personally and actively, to use analogies, to analyze a problem and to decompose it into simple problems, as well as a series of math skills: the ability to selectively perceive, the ability to move from the differential to the whole or vice versa, the plurivalent of thinking, the ability to put a concentrated effort.

Lector univ. dr. ANAMARIA POPESCU, Universitatea din Petroșani

Nu totul e alb sau negru

Indiferent de domeniul pe care îl dezbatem, există extrem de multe nuanțe de gri. Pe care, din păcate, nu vrem sau nu știm, ori nu suntem capabili să le integrăm în polemica noastră.

Faptul că sunt pro-vaccin, nu înseamnă că sunt de acord cu restricțiile aplicate celor nevaccinați. Sunt de acord cu certificatul verde.

Faptul că mă exasperează politica BOR, nu înseamnă că nu sunt religios.

Faptul că l-am votat pe Joha, nu înseamnă că sunt de acord cu politica pe care a dus-o de când l-am votat.

Faptul că naționalismul mi se pare cea mai josnică carte pe care o poate juca un cetățean (indiferent de rangul pe care-l are în comunitate), nu înseamnă că sunt împotriva României.

Faptul că…

Radical

Propun să încercăm să luăm parte activ la o discuție. Să nu ne poticnim de un singur cuvânt. Să vedem per ansamblu discuția și să păstrăm ideea de bază a acestia.

Sunt singurul care are impresia că în ziua de azi foarte multe dezbateri sunt deviate de la ideea de bază? Sunt singurul care are impresia asta: dacă nu e alb, e negru? Dacă nu ești cu mine, ești împotriva mea?


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Vaccinat vs ne-vaccinat?

Next Post

Restricții COVID-19 România

Related Posts

Nu cred in MLM’uri!

Stii de ce ma ia cu ras isteric, cand aud de MLM’uri, pentru ca toate, dar absolut toate incep cu Nu trebuie sa faci nimic! sa mori tu … t’ai infiintat compania aia in SUA, numa’ asa, ca sa imi vina mie bani, in timp ce raspund la printu’ sulii din tara petrolului, ala ce imi da 37 de milioane de dolari, numa daca accept sa faca transferu’ la mine’n cont … asai? de aia ai infiintat compania … ca eu, sa stau cu fundu’n nisip, si picioarele sa imi fie udate de marea nemarginita din Munte Negru, in timp ce soarele imi bronzeaza obrajii!
citește mai mult