fbpx

Munții noștri AUR poartă

Ne aflăm într-un război al declarațiilor și a propagandei. Acum, mai mult ca niciodată trebuie să luăm cu lingurița fiecare declarație făcută de către politicienii noștri, să o mestecăm bine, să o întoarcem pe toate părțile și apoi să o înghițim sau scuipăm. După caz.

Resursele minerale gen carbune, petrol, gaze sunt prin efectul legii proprietate publica a statului roman, deci nu ai cum sa le “nationalizezi”.

Exploatarea lor e data in CONCESIUNE si discutia ar putea fi referitor la nivelul redeventei – ca daca cel care a concesionat exploatarea zacamantului obtine profit foarte mare dar plateste o redeventa derizorie e normal sa te intrebi cine si de ce a facut asa acel contract de concesiune, ca iesi ca stat mult mai prost decat daca ai fi vandut acea resursa (ceea ce in Romania oricum Constitutia nu permite)…

Pentru ca nivelul de informare al cetatenilor este destul de redus pe teme juridice multi nu sesizeaza ca in materie de resurse minerale nu ai cum sa expropriezi sau “nationalizezi” ceva, pentru ca e oricum proprietar statul, si deci problemele sunt eventual cui si cu ce nivel de redeventa concesionezi sau nu resursa respectiva…”

Avocat Radu Mititean

Cu alte cuvinte mesajul lui George Simion este dezinformare. Dar, evident că dacă vrei să faci propagandă, nu contează.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Prea ușor ne panicăm

Next Post

Dezinformare și fake news – scuza pentru cenzură

Related Posts