fbpx

Microsoft a patentat SUDO

patentComanda sudo este in fapt un program pentru unele sisteme de operare, precum Unix si Unix-like, care permite utilizatorilor sa ruleze programe cu privilegii de securitate de la un alt utilizator (in mod normal superutilizator, root). Windows are comanda runas, cu functionalitate similare. [Wikipedia’s description of sudo]

Multumita USPTO (United States Patent and Trademark Office), Microsoft detine monopolul pe ceva ce nu a inventat el…, inventia a fost facuta prin 1980 de catre Bob Coggeshall si Cliff Spencer.

Brevetul de inventie numarul 7617530 – dovada ca Microsoft a patentat aceasta comanda!

Probabil ca cei de la Microsoft, vor ca tot mapomondul sa plateasca ceva… chiar daca nu le utilizeaza sistemul lor de operare… sau sa fie un fel de bariera pentru comeptitie?

Care credeti ca este motivul pentru MICROSOFT a patentat aceasta comanda?

Si ce ziceti de ultimele propozitii de la finaul “brevetului”:

Although the invention has been described in language specific to structural features and/or methodological steps, it is to be understood that the invention defined in the appended claims is not necessarily limited to the specific features or steps described. Rather, the specific features and steps are disclosed as preferred forms of implementing the claimed invention.


13 comments
  1. simplu :)) au $ si nu te prosti l-au ‘patentat’, urmatoarele versiuni de SO care folosesc Unix ( linux,solaris,mac-os X,ubuntu,kubuntu, ) si altele, probabil nu v-or mai avea drept la ele , iar pentru asta cei care au la baza S.O, unix v-or trebui sa plateasca 🙂 se scot bani frumosi 😀 mi se pare corect ce au facut 😀 bravo lor

  2. “Probabil ca cei de la Microsoft, vor ca tot mapomondul sa plateasca ceva… .. sau sa fie un fel de bariera pentru comeptitie?” :)) dupa mine se pretesc sa treaca pe locul doi, o sa vina timpuri grele pt. microsoft si vor trebui sa-si castige si ei ( sau el..bill gates ) existentza in vreun fel ..:))
    .-= Pau´s last blog ..Iubire pe net =-.

  3. Microsoft imi provoaca pe secunda ce trece un vomisment lirico semantic fara de margini.
    Sunt utilizator de Linux de aproape 3 ani. Oricum… detest visceral windwos si microsoft si consider aceasta actiune o concurenta neloiala !
    .-= Lucian Vâlsan´s last blog ..99% =-.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Ce putem manca?

Next Post

Romania … tara mea de dor, tara mea de vis…

Related Posts