fbpx

MEGA Jazz in the Park

Anul 2021 este un an în care fiecare dintre noi trebuie să se adapteze, să se reinventeze, să își trăiască viața în realitatea momentului.

Jazz in the Park, a făcut acest lucru prin punerea în ”scenă” (ha, ha, ce joc de cuvinte am făcut) a ediției ”În tot orașul”. Cu toate acestea, pentru mine, Jazz in the Park 2021, a însemnat doar în Parcul Etnografic Romulus Vuia. Doar acolo am participat. Cumva, e mai aproape de sufletul meu.

Educație

Încă de la prima ediție, Jazz in the Park a încercat (și a reușit, zic eu) să ne educe, pe noi, publicul. Ne-a învățat că Parcul Central nu e doar un simplu parc, e un spațiu urban care poate să prindă viață prin organizarea unor evenimente.

Ne-a învățat că Jazz-ul nu înseamnă doar Jazz. Înseamnă exprimarea artistică, de toate felurile, în locuri mai mult sau mai puțin evidente.

Mă bucur că și anul acesta a găsit parteneri care să le susțină acest demers. Care au investit în această direcție. Parteneri care înțeleg că viitorul înseamnă educație și nu doar cea formală.

Piano Stage

Și asta am înțeles eu din Piano Stage by Mega Image: educație muzicală pentru publicul larg. O scenă micuță, care pe lângă artiști mari, au făcut loc și unora mai puțini cunoscuți, dar la fel de talentați.

Asta a făcut Piano Stage. Ne-a expus la o altfel de experiență muzicală. I-a expus, pe ei, artiștii, la un altfel de experiență (cea de festival, cu un alt public). Cred că e un prim pas extrem de bun în această direcție.

Și, pentru mine, acesta a fost locul unde ”m-am cazat”. Strategic vorbind eram aproape de scena principală, livada cu viniluri, Curtea Șaraimanic, Wine Area. Aveam și soare, și umbră, și bean bag-uri.

Muzeul Țăranului

Eu am zis și o repet de fiecare dată: Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” nu este suficient de exploatat, de vizitat, de popular, pentru ceea ce oferă. Și, singura soluție din punctul meu de vedere, pentru a remedia acest lucru, este organizarea unor astfel de evenimente.

Sper la cât mai multe evenimente, cât mai colorate și cât mai mulți parteneri să vadă această oportunitatea de creștere împreună cu Muzeul Etnografic.

#VaFiJazz

Suntem un festival mutat într-un spațiu nou și încă ne adaptăm la el, dar lucrurile vor fi din ce în ce mai bune.

Facebook Jazz in the Park


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Untold 2021: cel mai sigur loc public

Next Post

New York Bagels

Related Posts