fbpx
Lights On România

Lights ON, singurul concurs de idei și concepte de iluminat festiv al spațiilor publice din România.

În 2015, Andi Daisler nu a mai rezistat cu luminițele alea albastre care ne luminau atât de festiv orașul Cluj-Napoca, și a propus un concurs de idei, Lights ON România, nu doar printre arhitecți, ingineri și designeri, ci pentru toți cei care au idei creative, out of the box și vor să-și vadă munca implementată în realitate.

În 2015 Piața Mihai Viteazu scoasă la concurs a fost decorată conform conceptului Snowballs, imaginat de Diana Siminic și Barbu Precup (studenți arhitecți).
În 2016 conceptul câștigător a aparținut lui Tanczos Katalin și Eszter Szkoke (arhitecți) – Forest Spirits și a fost implementat cu un an întârziere (adică în 2017) pe strada Mihail Kogălniceanu
În 2017 Simion Octavian (profesor asociat la Universitatea de Artă și Design din Cluj) a câștigat concursul pe Eroilor cu conceptul Beatrix.

Participă la Lights ON, primul concurs de idei și concept pentru iluminatul festiv din România.

Indiferent din ce categorie creativă faci parte (poate ești un economist – din punctul meu de vedere asta e cea mai puțin creativă categorie nouăcinci – nu dați cu parul!), poți să participi. 

Propune propriul concept și iarna care vine orașul va străluci așa cum îți dorești. Cluj-Napoca, piața Avram Iancu… urmează Timișoara, după care toată țara 😀 

Iluminatul festiv din spațiile publice e scos la concurs, iar designerii, inginerii, arhitecții, creativii în general, pot descărca planșele și imaginile puse la dispoziție pe această platformă pentru a-și testa creativitatea.

Un juriu special ales din care fac parte arhitecți independenți, specialiști în imagine inclusiv instagrammeri sau artiști alături de un reprezentant al Primăriei (de regulă arhitectul-șef al orașului) sunt invitați să evalueze propunerile pentru a desemna cea mai bună soluție pentru iluminatul festiv din perioada Crăciunului.

Câștigătorul primește 1.000 de Euro și are ocazia să-și vadă propunerea implementată în realitate. Astfel toți beneficiem de soluții mai bune în legătură cu iluminatul festiv.

Concursul Lights ON România nu este finanțat din bani publici

Personal nu cred în proiecte pentru comunitate, proiecte care cad în sarcina oficialităților, dar care să fie finanțate privat. Nu cred în sensul că mi se pare un precedent periculos și nu aș vrea să transmitem un semnal greșit municipalității: dacă nu faceți voi, facem noi.

Cu toate acestea, Asociația Daisler, cea care se ocupă de acest proiect, a găsit o modalitate faină prin care să ne implice pe toți: Implementarea proiectelor câștigătoare cade exclusiv în sarcina autorităților locale prin contractele pe care le au în derulare.

Pe scurt ei organizează concurusl de idei, ei dau premiul, iar autoritățile locale implementează. Îmi place!

Așdar, nu mai stați pe gânduri, dați sfară-n țară astfel încât informația asta să ajungă la cât mai multă creativă și să avem cât mai multe idei out of the box. 


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Dulce by Bucharest Gourmet Festival

Dulce by Bucharest Gourmet Festival

Next Post
cut&crust

New pizza place in Cluj: cut&crust

Related Posts