fbpx

Iocobas e trist

Iocobas e un muntean cumsecade care nu a vrut decat sa-si creasca fata, Ana, sa o ajute sa plece din lumea grea unde el traia. Asa ca, impreuna cu minunata lui sotie, s-au dat peste cap si au reusit s-o trimita si la facultate!

Mare bucurie pe familia lui, Ana ere prima din familie care facea studii superioare, asa ca toata famila lucra de-i sareau capacele, pentru ca printesei sa nu-i lipseasca nimic.

Si nu ii lipsea nimic printesei, ba mai mult decat atat, Ana, sarguincioasa cum era, a reusit sa se angajeze inca din anul trei de facultate. Mare bucurie la familie i-a produs aceasta veste.

Cu toate ca s-a angajat la cineva cunoscut, era constincioasa… a facut tot posibilul sa invete. Si a reusit sa invete mult mai mult decat stia orice student care tocmai a terminat o facultate.

Intre timp a cunoscut pe Tweety. Tweety era cineva cu experienta de viata, cineva care considera e normal sa il injunghie in spate pe cel care a invatat-o tot ce stie. Tweety i-a spus Anei pilda dupa care sa se conduca in viata:

Ana! Zice pasarica, imagineaza-ti ca Maria e ajutor de potcovar. Nu vrei ca Maria sa ramana toata viata ajutor de potcovar nu-i asa? Ei bine, imagineaza-ti ca la Maria ii vine acelasi cal la potcovit tot la 3 saptamani. Dupa sapte luni de povestit, si castigat increderea stapanului, Maria ii propune sa-l potcoveasca noaptea pe cal… pe ascuns!

Asta e filosofia dupa care trebuie sa te conduci! Nu e bine ce te-a invatat Iocobas! Trebuie sa profiti de bunatatea oamenilor si sa-i injunghii pe la spate, neaparat pe la spate, prin fata risti, risti sa te vada. Nu e bine sa te vada cineva!

Printesa a vazut o oportunitate si fara a mai sta pe ganduri, a luat AK-47 si a inceput sa loveasca cu patul pustii.

O noua lume s-a deschis in fata ei… Tweety o lauda pentru deciziile ei!

Doar ca Iocobas era trist, nu ii venea sa creda in ce se transformase Ana…


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.