fbpx

Hai la post!

E ceva cu mine, fara doar si poate!

Era joi seara, undeva la ora 18. Eram pe a XI-a, suna telefonul fix, raspunde tata. Eu ma pregateam sa ies afara la o poveste cu Habibi, sa vorbim despre nemurire sufletului. Tata ma opreste, inca nu terminase de vorbit la telefon, cu o mutra grava… De om speriat.

Termina de vorbit si pe un ton grav ma intreaba:

– Ce-ai facut ma coptile?

Io, incercam sa imi dau seama ce o aflat el ca am facut. Intotdeauna mi s-o parut cu doua taiusuri genul asta de intrebari. INTOTDEAUNA. Nu stiam cum sa ma fofolez, ca norocul, continua el.

– Esti chemat la politie.

Eram in ceata, de ce drac sa fiu chemat la politie? Operatiunea lubenita trecuse, ii platisem amenda la Habib, eu scapasem ca prin urechile acului… Nu puteam sa fiu chemat de aia. Dar oare de ce eram chemat ACUM?

Distrus, ma imbrac si plec spre politie. Acolo sunt intampinat de seful de post si de Dani, prioetenul meu tigan, din V-VIII. El era retinut si acuzat de ceva. Seful de post ma pune sa recunosc o bicicleta. Era bicicleta mea. Era unica pe toata valea Ariesului. Era un pegas de baieti, modificat. Ii pusesem roti si sa de la pegasul de fete, o vopsisem intr-un albastru metalizat, iar pe la “incheieturi” era data cu rosu metalizat.

Era superba! Toata Baia imi cunostea bicicleta.

– E bicicleta mea!

Ii zic la seful de post, dupa care continui:

– E bicicleta pe care am muncit o vara intreaga la tata la garaj, sa o fac asa frumoasa. I-am uns lantul zi de zi… pana anu trecut, cand i-am vandut-o la Dani, prietenul meu tigan, din Muncel, de pe V-VIII.

Groparu mi-o adus aminte de aceasta intamplare.


2 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Creativity with Food

Next Post

Cum cere un ungur o cola rece, la sticla?

Related Posts

Iti mai e permis sa uiti?

Ieri, fiindca because, o fost ceva anume, mo’ trasnit un gand (dupa cum bine si sloganu’ blogului zice) … si anume: amu’, ca tat avem asa de multe medii de informare … incepand cu agenda telefonului mobil (care presupunem ca nu e smartphone, ci e un nokia 3310) si terminand cu super la moda facebook’, ne mai este permis sa uitam de onomastica cuiva?
citește mai mult