Food Truck Society Awards: cele mai bune food truck-uri românești au fost premiate, pentru prima dată în România

Miercuri seara, în cadrul ceremoniei Food Truck Society Awards, au fost premiate cele mai bune food truck-uri românești. Au urcat pe scenă alături de comediantul Claudiu Teohari (Teo) antreprenori din industria culinară, principalii organizatori de evenimente, cei mai experimentați și mai populari operatori și proprietari de food truck-uri, dar și bucătari renumiți (Adi Hădean, Nicolai Tand).

Peste 100 de food truck-uri din România au intrat în cursa pentru “Premiul Publicului” sau pentru una dintre cele 7 categorii existente: Best Burger, Best Sandwich, Best Seafood, Best Ethnic, Best Hotdog, Best Dessert și Best Drink.

Procesul de jurizare a fost unul cu două componente – votul specialiștilor și votul publicului, care a avut la dispoziție o lună pentru a-și vota preferații și pentru a le oferi o șansă în plus către Marea Finală.

Publicul a ales câștigătorii celor 7 categorii, iar jurații (chef Adrian Hădean, chef Răzvan ExarhuRobert Noana – organizator evenimente culinare – Gourmet Entertainment, Constantin Covaliu – organizator evenimente culinare – Why Not Us, Cristian Manafu – blogger, Cristina Mazilu – blogger și Cristi Dandes – instagrammer,  au ales marele câștigător Truck of the Year.

  • Meat Busters este marele câștigător al serii, câștigând la categoriile “Public’s Choice”, “Best Sandwich” și “Truck of the Year”
  • Circus Pub a câștigat premiul pentru cei mai buni burgeri
  • Clujenii de „La Nu Știu Cine” au cucerit categoria “Cel mai bun desert”

Lista completă a câștigătorilor:

  • Best DrinkProsecco Van
  • Best Dessert – La Nu Stiu Cine
  • Best Hot-Dog – Za German Wurstwagen
  • Best Seafood – La FincaAlioli Truck
  • Best Ethnic – Arrosticini
  • Best Sandwich – Meat Busters
  • Best Burger – Circus Pub
  • Public’s Choice – Meat Busters
  • Truck of the Year – Meat Busters

“Food Truck Society Awards reprezintă o încurajare la performanță și un pas următor natural pentru o piață în continuă dezvoltare. Estimăm că piața de foodtrucks din România a ajuns la 15 milioane de Euro și credem că va crește cu cel puțin 25%  în 2018. Piața de foodtrucks a ajuns cu o viteză uimitoare la nivelul gastronomic din Occident și asta ne bucură și ne motivează să investim tot mai multe resurse aici”, explică Florin Itu, proprietar foodtrucks și organizator al multor festivaluri de food, din partea Gourmet Entertainment.

Food Truck Society Awards este primul eveniment din ţară organizat de FoodTruck Society care reunește toate food-truckurile și le desemnează pe cele mai bune, cu ajutorul publicului și al unui juriu de profesioniști.


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

Leave a Reply