fbpx

Dreptul la fericire

In Satatele Unite, e garantat (da, asa am vrut sa spun) dreptul la fericire … am fost putin … aaa. … bulversat, cand am auzit aceste vorbe, spuse din gura unui jurnalist de la CNN … adica, hai ca incerc sa inteleg … dar totusi ma depaseste putin acest articol din constitutia lor.

Imi garanteaza … imi garanteaza ce? … ca imi permit, daca eu sunt capabil de acest sentiment sa fiu fericit? ..

Eu unul, vad fericirea ca fiind ceva, personala, porneste din interioru’ meu, si clar, se va raspandi asupra tuturor celor din jurul meu. Nu o sa poata cineva, sa ma faca sa fiu nefericit (ma refer la organele de conducere a tarii – pentru ca e clar, ca buburuza ma poate face nefericit, dar asta se poate intampla doar pentru ca ne iubim … adica, nu o sa ma faca nefericit o amenda primita de’am sulea … eventual o sa ma enerveze…)

Ideea, e ca, eu cel putin, sunt inundat de sentimentu’ asta, datorita oamenilor care ma inconjoara … prin urmare, cum draq imi poate mie garanta statul dreptul la fericire?

happy child

Sau, cum mi-l poate ingradii? … faptul ca negrii au cules bumbac atatea sute de ani, sub biciul unui alb plin de manie in el, nu inseamna ca nu erau fericiti … sincer … sunt convins, ca fericirea se afla in noi … si indiferent de “conditiile meteo” din jurul nostru, putem sa ne redimensionam cerintele pentru a fi fericiti … asa ca va doresc:

Sa fiti fericiti!

indiferent, daca statul ne garanteaza sau nu acest lucru.


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

5 Responses

 1. dezaxata says:

  fericirea nu trebuie indusa… omul este liber, prin natura sa sa fie fericit sau nu.
  fiecare om are dreptul, are voie sa fie fericit cand altii nu sunt. nimeni si nimic nu trebuie sa ne opreasca din fericirea noastra:)

 2. Serginho says:

  Asta-i buna :)) garanteaza fericirea… tare curios sunt cum? Prin bani? Asa ar putea garanta la cativa :))

 3. Cassy says:

  In statele unite prea multi stim ca se zice ca e tara unde ti-ai implini visurile 😀 desi nu prea e asa :))
  Dar faza cu fericirea e interesanta.. o fi doar o strategie de marketing 🙂

 4. Mie mi se pare destul de OK formularea si cred ca se refera la ideea ca ai drepturi la mai mult decat la lucrurile primare – gen dreptul la munca, dreptul la securitate, etc.

 1. July 20, 2010

  […] This post was mentioned on Twitter by dezaxata and Dan Ciulea, Dan Ciulea. Dan Ciulea said: Dreptul la fericire http://is.gd/dz5ih …. #peblog […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.