fbpx

Din putin cu voie buna

Pe principiu “de vorbit, vorbim pana ne sar capacele” am decis sa sar peste acest prag … al vorbitului si lasatului pe maine, … si ieri … da ba ieri, nu azi cand scriu articolu’ asta, ieri, am decis sa fac si io pasu’ asta, un pas importanta, nu atat pentru mine, cat pentru el, si tin sa te anunt ca am reusit sa fac acest pas in ciuda celor intamplate … vorba aia, nu ieri ca alaltaieri.

In fine, nu are foarte mare importanta ce mi’ s’o intamplat mie zielel trecute, ci are foarte mare importanta raspunsu’ la intrebarea:

Esti dispus sa ajuti pe aproapele tau?

Cine e aproapele tau? …  Persoana pe langa care treci pe strada si nu o observi, persoana din celalat capat a lumii de care nici nu ai auzit, prietenul amicului varului sotiei mamei lui icsulescu!

Asadar, te intreb, vrei sa faci ceva pentru el? Sa il ajuti daca are o problema? (a se observa, ca intrebare este daca VREI, nu daca poti!). Binenteles ca in mintea ta o sa sara o intrebare (pe drept) cum draq sa il ajut, daca nu am auzit de el si de probelemele lui? [de aci e citatu’]

No’ si daca raspunsu’ tau e un DA sincer, … sincer nu pentru mine, nu pentru vecinu’ tau. nu pentru stirile de la ora cinci … ci un raspuns sincer pentru tine… pentru ca in primu’ rand nu trebuie sa te minti pe tine, atunci iti reamintesc de campania initiata de groparu pentru Zolty:

– virament bancar în contul Groparelui, pe numele BAZAVAN RADU VALENTIN, cont RO87INGB0000999900415087 deschis la ING Eroilor, Cluj (în RON) – pentru acoperirea cheltuielilor legate de consolidarea şi (sperăm) izolarea casei; dacă rămân bani, Doamne-ajută! că Zolty, săracul, când l-am sunat vineri să-l întrebăm cu ce-l putem ajuta, o zis că Doamne, Dumnezeule, că nu există biţi suficienţi pe Internetul ăsta ca să vă fac o listă cu ce-mi trebuie!
– virament direct în contul lui Zolty – EGYED PETRU ZOLTAN, Conturile bancare: cont în RON – RO71 RZBR 0000 0600 1001 9118 sau cont în EURO – RO33 RZBR0000060010019123, deschise la RAIFFEISEN BANK sucursala Turda (BIC/SWIFT: RZBRROBU), titular de cont: EGYED PETRU ZOLTAN. Zsolty îşi va cheltui banii cum crede el de cuviinţă.

Asta ii pe principiu pic cu pic se face balta!


8 comments
  1. Dane, eu am scris la mine despre Zolty in speranta ca macar o persoana va face putin mai mult in afara de a citi. apoi am mai scris si pentru http://www.ovidiublag.ro (om implicat in jurnalismul clujean) scriere pe care a publicat-o si care a avut pe la 100 vizualizari, cu speranta ca si de acolo sa fie macar o persoana cu inima mare.
    dar nu am ramas doar la atat si i-am gadilat contul groparului cu o suma, atat cat am putut si eu.
    mai mult de atat nu stiu ce as mai putea face. aaa, stiu: sa dau si la lopeti. ne vedem acolo?

  2. eu va multumesc k incercati sa ma ajutati, chind am scris povestea mea, nu credeam k o sa gasesc asa oameni cu suflet care sa ma ajute. si mai este o vorba la noi; mai mult te ajuta un strain, dechit o ruda, in cazul meu e adevarat, sper sa raminem prieteni ori ce sar intimpla….multa sanatate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Top … fumati

Next Post

Sunt un ordinar

Related Posts