Home » Democrația, bat-o vina!

Democrația, bat-o vina!

Am spus, o spun și cred, din păcate, că o voi spune și în viitor (cel puțin în viitorul apropiat): România nu înțeles de nicio culoare treaba cu democrația. Nu am înțeles că libertatea ta nu este peste libertatea mea, nu am înțeles că nimeni nu poate să dea o lege care să încalce drepturile omului, nu am înțeles că libertatea de exprimare nu înseamnă manipulare media, nu am înțeles că lipsa de educație ne va transforma în sclavi (nu la figurat, la propriu).

Ieri am ieșit în stradă, nu împotriva guvernului (cu toate că e strâns legat de subiect), ci împotriva unor practici care nu se încadrează în democrație.

Îmi doresc să merg dimineața la birou să muncesc, să fiu productiv, să fac bani în țara asta, nu să-mi fac griji de ce legi vor să publice pe ascuns feudalii.

Îmi doresc ca CNA să se sesizeze din oficiu și să suspende, într-un final, dreptul de difuzare a unor emisiuni care nu doar că nu-ți prezintă situația reală, ci chiar o modifică după bunul plac al unui grup restrâns de interlopi.

Îmi doresc ca oamenii să se informeze și să-și folosească materaia aia cenușie, să pună sub semnul întrebării orice informație primesc de la TV, radio, ziare, să o treacă priin filtrul lor după ce au cititi din mai multe surse.

Îmi doresc ca politicienii să fie responsabilizați pentru declarațiile pe care le fac.

Îmi doresc o democrație!


Ieri am ieșit în stradă, nu pentru că nu aveam ce să fac duminică seara împreună cu Buburuza, ci pentru că e obligatoriu să ne facem auzită vocea… uitați și voi ce urme lasă elefanții!


comments

Etichete:

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.