fbpx
Furtuni de roua - Dan Florea

Dan Florea: Furtuni de rouă

Dan Florea lansează al doilea volum de poezie, Furtuni de rouă.

Pe Dan Florea l-am cunoscut prin prisma bărbășilor, am participat la multe evenimente organizate de ei. Astfel, alături de Editura Ecou Transilvan, Dan ne invita la o lansare inedită. Volumul de poezie „Furtuni de rouă” al lui Dan ne transpune într-o lume lirică, cu multe întrebări, dar totodată cu o largă paletă de răspunsuri.

Fascinat de mirajul cuvântului dar și de artă în complexitatea ei, volumul aduce în fața noastră o poezie ce învăluie totul într-o profundă melancolie, în care poetul caută depășirea formei cuvântului, căutând aura obiectelor și a stărilor proiectate, dezvoltând un metalimbaj cu totul neașteptat. Un cuvânt face mai mult decât mie de poze, dar când acel cuvânt este susținut de imagine, oare până la ce rang se ridică arta?

Cum artiștii sunt oameni cu suflet mare, nici Dan nu se dezice, toate vânzările și donațiile obținute în cadrul lansărilor și a vânzării ulterioare vor fi direcționate spre Beard Brothers, Campania 1.12 Wheels for Life – campanie în care se urmărește achiziționarea unei ambulanțe nouă de tip C, pentru SMURD.

Volumul apare cu ajutorul proiectului SIG`n Art, proiect dezvoltat sub apanajul firmei SIG Combibloc (proiect care urmărește susținerea și promovarea talentelor artistice din cadrul companiei).

Vor fi și surprize:

Invitati vor fi profesoara Antonia Bodea, care mi-a scris prefața cărții, Victor Marutoiu – scriitor și conducător al cenaclului, Bianca Tamas – tânără scriitoare, Cornel Hoza – președinte BB și Nadia Baciu – Editor Ecou Transilvan. Vom avea câteva persoane care vor recita din poezii și vom avea cântăcioșii din trupa Cantellion. Nu în ultimul rând, vom avea aproape niște oameni extraordinar de talentați și frumoși ce ne vor încânta cu muzica lor: Ionuţ Cătălin Moraru și Iris Adina Morar. În vara anului 2017 duetul a câştigat locul I la festivalul naţional de muzică “Baladele Dunării” din Galaţi şi premiul pentru cea mai bună interpretare la concursul muzical “Folk’n’Iaşi” din acelaşi an.

Asa ca haideți cu mine, cu Dan Florea și cu BB în data de 1 august, ora 17.00, la Biblioteca “Octavian Goga Cluj” pentru o lansare de carte cu ștaif, poezie, muzică și multă voie bună.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
UNTOLD 2018

Sistem de plată, acces în festival și program UNTOLD 2018

Next Post
Catch a Smile Day #5 – 7 august 2018

Catch a Smile Day #5 – 7 august 2018

Related Posts