fbpx
Accident Pasteur colț cu Viilor, Cluj-Napoca

Dă Doamne să nu mai fie accidente rutiere… pe Pasteur colț cu Viilor!

Ce faci când constați că într-o anumită zonă ai un număr mare de accidente rutiere?

Pasteur colț cu Viilor este o intersecție din Cluj-Napoca recunoscută pentru numărul mare de accidente. Ultimul accident a avut loc chiar ieri, vorba câtecului, în sfânta zi de duminică.

Accident Pasteur colț cu Viilor, Cluj-Napoca

Ca tot omul, că eram în zonă, am ieșit gură-cască, să văd cum a reușit un Ford să parcheze în curtea blocului, peste bordură, peste gard și la un metru de racordul de gaz al blocului (practic diferența dintre accident și catastrofă a fost de 1 m – atât a fost distanța dintre mașină și racordul de gaz).

Accident Pasteur colț cu Viilor aproape de racodul de gaz al blocului

Și, pentru că mă consider un cetățean implicat în societate, am întrebat pe unul dintre polițiști care anchetau/constatau cazul, cui pot să mă adresez, să fac o sesizare, o cerere, ceva, prin care să atrag atenția asupra faptului că în zonă sunt multe accidente.

Înțeleg că vinovat a fost Fordul pentru neaccordare de prioritate (venea de pe Viilor, zona spitalului de Recuperare și nu a respectat semnul STOP care se află la intersecția cu Pasteur), înțeleg asta. Cu toate că este semnul STOP, cu toate că pe drumul care nu are prioritate sunt amplasate limitatoare de viteză în asfalt (bordurile alea care îți rup telescoapele dacă nu încetinești), cu toate acestea intersecția aceasta este o intersecție unde se înregistrează un număr mare de accidente rutiere.

E clar că nu m-am adresat persoanei potrivite, pentru că în primul rând polițistului i s-a părut deplasat ca un cetățean, oarecare, să se implice în societate, iar în al 2-alea rând, pentru că, practic, mi-a spus că dacă nu mai vreau să fie accidente în zonă să merg să mă rog. Acum nu am înțeles foarte bine cui să mă rog, nu de alta, dar am refuzat să port o discuție religioasă cu el (nu era nici momentul, nici locul, cu toate că la nici 50 de metri de accident se construiește o super catedrală).

Și atunci vă întreb pe voi, cine ar trebui să se sesizeze în astfel de cazuri? Poliția rutieră mă gândesc că are statistici cu numărul de accidente din zonă. Dacă vezi că ceva nu funcționează bine, nu e normal să încerci să schimbi? Dacă media accidentelor dintr-o zonă e mai mare decât media accidentelor din Cluj, cred că ar fi de bun simț (dacă nu obligatoriu) să faci ceva în privința asta, indiferent că a fost sau nu ”eroare umană”.

Accident Pasteur colț cu Viilor - Cluj-Napoca

E clar că ceva nu e în regulă cu/în această intersecție. Poate că nu poliția rutieră trebuie să se (auto)sesizeze, poate că primăria Cluj trebuie să facă acest lucru (eu am făcut o sesizare pe aplicația My Cluj – îs curios ce o să se întâmple). Poate că această chestiune nu cade nici în sarcina primăriei. Poate că Autoritatea Națională de Drumuri și Poduri trebuie să se autosesizeze. Poate.

Poate că totuși, noi, cetățenii ar trebui să ne implicăm mai mult în societate, să simtă autoritățiile că suntem o parte activă, că suntem cu ochii pe ei, dar, totoodată, că se pot baza pe noi, că nu suntem doar niște gaițe cărora nu le convine nimic.

Deci, ce am vrut să vă întreb, cui ar rebui să mă rog ca să nu mai fie accidente pe Pasteur colț cu Viilor? Primăriei, poliției rutiere, CNADR? Cui? Cine ar trebui să se (auto)sesizeze în cazul de față?

Mă gândesc că și racordul ăla de gaz te pune pe gânduri, mai ales după ce ai atâtea exemple de mașini care se îndrăgostesc de el și vor să se apropie din ce în ce mai mult. La un moment dat, dacă nimeni nu face nimic, o mașină va reuși să se oprească doar după ce se pupă cu țeava de gaz… și atunci să vezi artificii! Asta ca să nu spun că intersecția se află, totuși, în cartier. Fix lângă un parc de copii.

Accident Viilor colț cu Pasteur - Cluj-Napoca

Prin zonă se plimbă mămicile cu cărucioarele de/cu copii, bunicile cu nepoții de mână, părinții care-și lasă copiii la grădiniță (da, la 100m de intersecție se află o grădiniță). Mă gândesc că nu ar fi absurd să se instaleze semne de cedează trecerea și limitatoare de viteză în asfalt pe toate cele 4 direcții de mers.

 


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Acces și sistem de plată UNTOLD 2017

Next Post
restaurant La Cuptor Sibiu

La Cuptor. Restaurant La Cuptor Sibiu

Related Posts