Faptul că se întâmplă lucruri în Cluj-Napoca, nu poate decât să mă bucure! Mă bucură că investitorii reușesc să găsescă în Cluj-Napoca un mediu propice pentru a-și crește afacerile. O afacere prosperă atrage după sine o altă afacere prosperă, care la rândul ei va ridica nivelul competivității, a salariului… într-un final, a calității vieții din orașul respectiv, în cazul de față Cluj-Napoca.
Acum câțiva ani, datorită dezvoltării domeniului IT, Cluj-Napoca se numea Silicon Valley. Câștigarea titlului Capitala Europeană a Tineretului a dus, în mod natural, la dezvoltarea zonei de concerte și festivaluri. Puțin a mai durat și am devenit un punct de referință din acest punct de vedere. O dată cu construcția stadionului Cluj Arena și a sălii Polivalente s-a deschis drumul și spre: Cluj-Napoca, Capitala sportului (Campionatul European de baschet masculin Eurobasket din 2017, din care o grupă va fi găzduită de Cluj este cel mai important eveniment care are loc în România după 1989, crede preşedintele Federaţiei Române de Baschet (FRB), Horia Păun.)
Astfel, în 2018, datorită faptului că în Cluj-Napoca (încă) avem medici buni, avem o universitate care, în pofida sistemului de învățământ extrem de slab promovat de la guvern, reușește să scoată de pe băncile școlii oameni buni și dedicați în ceea ce fac, transformă Cluj-Napoca în capitala sănătății! Indiferent că discutăm de asistenți, farmaciști sau medici. Tot persoanlulul, indiferent de departamentul în care lucrează, este unul competitiv la nivel european. Normal că medicii români sunt competitivi la nivel european, altfel nu i-ar angaja nimeni!
”Clujul devine, pentru REGINA MARIA, noua capitală a sănătății. Orașul a reprezentat dintotdeauna pentru noi un punct strategic în dezvoltarea rețelei la nivel național; a fost primul oraș în care ne-am extins, la începutul lui 2008, și în care, ulterior, am direcționat cele mai mari bugete de investiții, după București. Bineînțeles, toate aceste lucruri au fost posibile și datorită înaltei pregătiri a medicilor de aici și a calității la care se face medicina în Cluj. Suntem onorați să avem alături unii dintre cei mai buni medici de aici și să putem contribui la susținerea performanței medicale clujene. Despre noul spital regional vă pot spune că va dispune de cea mai modernă tehnologie medicală și că va fi axat pe chirurgie laparoscopică minim-invazivă, devenită deja un standard în toată lumea în ceea ce privește chirurgia. Totodată, ne propunem să aducem aici expertiza noastră în obținerea acreditărilor internaționale pentru spitale. REGINA MARIA are deja două spitale acreditate de organisme internaționale – americane și europene, fiind singurul furnizor din România cu o experiență atât de vastă în domeniu.”, a punctat Fady Chreih, CEO-ul Rețelei de sănătate REGINA MARIA.
Sistemul privat este complementar sistemului de sănătate de stat.
Din păcate în ultimii 5 ani am fost prin mai multe spitale din România. Unele de stat, altele private. Motivul pentru care am ales de fiecare dată să merg la un spital privat, nu a fost niciodată faptul că am mai mare încredere în medicii de la privat, versus cei de la stat. Nu. Motivul principal a fost (și sper să dispară cât de curând) atmosfera cu care sunt întâmpinat în spitalul privat.
Nu aș vrea să fiu ipocrit, nu pot chiar să mă plâng, în Cluj cel puțin, s-au schimbat în bine, multe dintre clinicile de stat. Auzisem la un moment dat o bârfă (da, nu am nicio dovadă că e așa, drept urmare am să vă rog să o luați la statusul de bârfă) că Stamatian s-a băgat în oamenii din sistem și a făcut revoluție. Nu știu dacă e așa sau nu, cert este că asistentele sunt zâmbitoare, dedicate, pozitive și gata în orice secundă să-ți răspundă într-un mod constructiv la întrebările / nelămuririle pe care le ai.
Oricum, mă bucur că încet – încet ne îndreptăm spre normalitate. Întotdeauna am fost de părere că o alternativă, la orice, crește nivelul de trai al nostru, al oamenilor. Drept urmare nu poate decât să mă bucure faptul că Regina Maria vrea să deschidă primul spital privat cu servicii integrate din regiune.
Următorul și cel mai important proiect al Rețelei de sănătate REGINA MARIA în Cluj va fi deschiderea, în primul trimestru din 2018, primului spital privat cu servicii integrate din Cluj și singura unitate de anvergură cu specific de chirurgie minim-invazivă din oraș. Unitatea reprezintă cea mai mare investiție REGINA MARIA din afara Bucureștiului, fiind un proiect comun de dezvoltare, realizat în parteneriat cu dl. Horia Ciorcilă. Valoarea totală a proiectului se ridică la 15 milioane de euro.
Spitalul se va întinde pe 4 etaje și va avea o suprafață de 7000 de mp. Acesta va dispune, printre altele, de maternitate, cameră de gardă 24/7 pentru adulți și copii, ambulatoriu multidisciplinar și de o serie de specialități medicale și chirurgicale pentru adulți și copii.