fbpx
Clever Interzis In Cluj De Catre Dispecer TAXI

Aplicația Clever Taxi a fost interzisă în Cluj-Napoca… de către firmele de dispecerat TAXI.

Acum ceva timp am auzit că nu o să mai funcționeze aplicația Clever Taxi în Cluj-Napoca. Nu știu dacă voi o folosiți, dar eu o folosesc de la apariție, motivul principal pentru care mi-am instalat-o, atunci, a fost că aveam probleme cu semnalul la Orange și îmi era mult mai ușor să-mi comand taxi dintr-un pub. Serios, ăsta a fost motivul primordial pentru care mi-am instalat aplicația.

În timp am început să-mi dau seama de utilitatea ei și am început să o folosesc cu succes din ce în ce mai des. Cred că în ultmimii 2 ani de zile este singura modalitate prin care îmi chem taxi, indiferent de oraș. Îmi e extrem de comod, cum circul în toată țara o folosesc oriunde, nu îmi instalez un milion de aplicații. Una și bună. Plus că are și câteva opțiuni, care pe mine mă încântă maxim. Una dintre ele este că pot să-mi debifez firmele de taxi cu care nu vreau să circul (da, sunt căpos, am și-n Cluj 2 firme pe care le boicotez personal – nu împroșc cu noroi în ele, dar refuz să mă urc în taximetre care au însemnele firmelor respective).

Acum nu o să discut eu despre legalitatea interzicerii acestei aplicații de către toate dispeceratele de TAXI din Cluj-Napoca, mai puțin Clima Taxi, că nu am datele necesare și cunoștințele legislative pentru a emite o asemenea opinie, dar din punct de vedere a antreprenorului mi se pare o idioțenie cât casa de mare.

Clever taxi interzis în Cluj-Napoca de către dispecerate

De când am auzit de această decizie, ori de câte ori circul cu taxi și îmi răspunde cineva pe apicația Clever, îl întreb două chestii:

  1. Cum de a răspuns la cererea mea (asta dacă nu e de la Clima Taxi).
  2. Dacă le convine acest lucru (că aplicație e intezisă).

Majoritatea răspunsurilor primite se încadrează în:

Da nu-s io curios de ce vor ăștia de la dispecer. Ce, îmi spun ei mie cum să-mi fac rost de clienți? Io plătesc pentru aplicație, e un contract semnat comercial între două entități juridice. Cum nu pot ei să-mi spună / impună unde să-mi schimb cauciucurile, așa nu au nici dreptul să-mi spună cu cine și ce contracte de prestări servicii să închei. Ăsta e abuz, normal că nu-mi convine!

Cu toate acestea, cel puțin un taximetrist a fost blocat pe 10 ani. I s-a reziliat contractul.

Dispecer Cluj A Blocat Taximetrist

Acum, trecând peste toate chestiile legale (mă repet: nu am cunoștințele necesare să pot emite o părere pertinetă în acestă direcție) și discutând strict din punct de vedere al afacerii, spun că e o mișcare super greșită din partea firmelor de taxi din Cluj-Napoca.

În anul 2017 când trendul este să vii în întâmpinarea clientului, trăiești într-un oraș care e supra numit Silicon Valley, într-un moment în care cel mai mare concurent al tău, UBER, e pe val fix datorită atenției la nevoile clienților, tu decizi să interzici o aplicație pentru care, tu, ca dispecer, nu plătești absolut nimic, ci plătește angajatul/colaboratorul tău?

Iertați-mă, dar mi se pare o ruptură de logică.

Vă dați seama că voi folosi în cotinuare aplicația, pentru că în București, Timișoare, Constanța, Târgu Mureș, Oradea… pe orinde am mers în țara asta-n lung și-n lat, am folosit-o cu succes. Nu o să-mi instalez nici în ruptul capului câte o aplicație pentru fiecare firmă de taxi în parte din fiecare oraș pe care-l vizitez, în parte. E absurd. Maxim am să-mi reinstalez aplicația Star Taxi, aplicație pe care mi-am dezinstalat-o, nu pentru că nu e o aplicație utilă, ci pentru că eu, cu piticii mei, nu am reușit să blochez anumite firme de taxi. V-am spus eu că refuz să circul cu anumite firme, din principiu.


2 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Electric Castle 2017 - Photo by Monica Axinte

Electric Castle 2017. Cum, când, unde și cum!

Next Post
Catch a Smile Day

Catch a Smile Day #4 – 7 august 2017

Related Posts