fbpx

Ce te tine intr-o localitate?

Povestea, isi are radcinile infipte in spatiul carpato-danubian, aflat intr-o curba a timpului care prevesteste ca inca se afla in plina criza financiara. Am fost martorul unei decizii, monumentale … din puctul meu de vedere …. monumentale de proasta.

Avand in vedere situatia angajatiilor din mediul medical (din Romania, normal ca de ei vorbim), la o asistenta i s-a oferit un post, intr-o alta localitate, aflata la 250 KM de Cluj (a se intelege ca asistenta noastra, lucreaza la un spital de cardio din Cluj …. spital de stat), un post de asistenta sefa, si un salar de 1.500 Euro net pe luna…. Excelent salar… nu credeti?

Ca sa putem intelege decizia luata, va mai spun ca nu este casatorita, nu are nici o relatie stabila, parintii ei nu se afla in Cluj, ea in sine nu e Clujeanca (a ramas dupa terminarea studiilor aici), nu are nici un apartament (sta in chirie), si binenteles, un lucru extrem de important, dupa toate modificarile, impuse de proasta gestionare a banilor statului din ultimiii 20 de ani, salarul ei, a ajuns la fabuloasa suma de 680 RON net pe luna.

Bun, si acum, lunad in considerare cele expuse mai sus, sper ca intelegeti de ce am ramas eu, ca un vitel, proaspat lins de vaca, cu privirea atintita la porata aia noua de la poiata, cand am auzit ca raspunsul ei, la aceasta oportunitate a fost un NU hotarat…

road

Si, de aici si intrebarea din titlu:

Ce te tine intr-o localitate (nu are importanta ca vorbim de oras, comuna, sat…)

Adica, eu unul lucrez, pentru a avea ce sa cac, pentru a-mi permite sa ma cac si altundeva decat la mine in buda…

Singurele chestii care ma tin pe mine in Cluj sunt (in afara de servici): familia (sora mea, si fratii buburuzei sunt in Cluj), parintii nostrii se afla la o distanta relativ aproape de Cluj (sunt la 100 de Km), prietenii si nu in ultimul rand orasul in sine.

Doar ca, toate acestea, nu ar inclina balanta suficient de tare, incat sa raman aici, in cazul in care mi se pune pe tava, un job, platit de cel putin cinci ori mai bine … adica, sa ne intelegem… dupa cum spuneam si mai sus, lucrez pentru a avea ce sa ma cac…


11 comments
  1. nu vreau sa ma avant in declaratii aiurea, ca nu cunosc nici persoana nici viata ei. m-am tot gandit la un motiv bun pentru care sa zici NU, dar nu am gasit nimic. incompetenta e singura varianta la care m-am oprit. daca la noi mai se mai sare uneori peste acest aspect, pe sistemul las-o ba ca merge asa, dincolo si pe bani frumosi, trebuie sa stii ce faci.

  2. Am un salariu relativ decent pentru România și vârsta mea, dar tot rahatul din țară mă împinge să-mi fac actele pentru Canada!

    Cum Dumnezeu să fii medic și să iei nici 700 RON!? Frate, da sunt atâtea anunțuri în spitale să mergi în Belgia pt 1800 euro la azile ca asistentă!!! Îți mai și oferă ăia cazare gratis 6 luni…

  3. Pe mine ma tine in Arad familia, si plus de asta unde sa merg? Sunt de parere ca pot sa fac bani si in orasul meu. Urmez o facultate, am ales sa o urmez in Arad, aproape de casa. Desigur ca imi placea sa traiesc o viata de camin, si alte mirodenii, dar cred ca e mai ok asa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Cu sau fara?

Next Post

Ati fost vre’o data la Abrud?

Related Posts

#VotezCristianGog la romanii au talent!

Zilele astea, stimabilu’ Cristian Gog era (inca este, daca nu ma insel) in cumpana, daca sa participe sau nu la Romanii au talent. Raspunsu’ meu la intrebarea lui daca sa se inscrie sau nu la aceasta competitie, a fost unu’ negativ … si nu vreau sa fiu inteles gresit.
citește mai mult