fbpx

Ce ne facem cu ei?

Dupa cum bine stiti, avem tat felu’ de campanii anti-drog … tati is pentru, tati sustin ideea, tati sustin proiectu’ … institutiile statului finantiaza astfel de proiecte, SRL’urile fac tat felu’ de donatii pentru astfel de prioecte, plozii isi dau mass’uri pe mess, LIKE’uri pe facebook, tuituri (evident) pe twitter … aia mai rebeli, fac graffiti pe pereti, zgarie cu cheia portiera de la masina cu measje anti-drog … da, suntem cu totii de acceiasi parere: nu e bine sa bagi in tine orice cacat … indiferent cum il bagi! Acum, avand in vedere cele expuse mai sus, prin gandirea logica, detectiveasca de care am dat parte in cei cativa ani petrecuti pe aceste meleaguri pamantesti, zic eu, ca nu e gresit, cand afirm, ca avem cativa concetateni, care, nu au luat in considerare eforturile noastre, si prin urmare, din cauza ca nu s’au informat, acum, socant pentru unele agentii guvernamentale, au ajuns dependenti! … nu cred ca gresec cand fac o astfel de afirmatie!

Ma, io am zis, si o sa mai spun ori de cate ori simt nevoia: cu o floare nu se face primavara … asta asa ca sa fiu asa mai finut.

Dupa cum bine stiti, avem tat felu’ de campanii anti-drog … tati is pentru, tati sustin ideea, tati sustin proiectu’ … institutiile statului finantiaza astfel de proiecte, SRL’urile fac tat felu’ de donatii pentru astfel de prioecte, plozii isi dau mass’uri pe mess, LIKE’uri pe facebook, tuituri (evident) pe twitter … aia mai rebeli, fac graffiti pe pereti, zgarie cu cheia portiera de la masina cu measje anti-drog … da, suntem cu totii de acceiasi parere: nu e bine sa bagi in tine orice cacat … indiferent cum il bagi!

Acum, avand in vedere cele expuse mai sus, prin gandirea logica, detectiveasca de care am dat parte in cei cativa ani petrecuti pe aceste meleaguri pamantesti, zic eu, ca nu e gresit, cand afirm, ca avem cativa concetateni, care, nu au luat in considerare eforturile noastre, si prin urmare, din cauza ca nu s’au informat, acum, socant pentru unele agentii guvernamentale, au ajuns dependenti! … nu cred ca gresec cand fac o astfel de afirmatie!

marijuana smoke

Si intrebarea mea … indreptatita, ar sarii unii, sa spuna, din randu’ trei, este:

Ce ne facem cu ei? .. ca centre nu avem …

Mergem toti in Ungaria? … el o fost norocos (poza am imprumutat’o de aici)


9 comments
 1. In loc sa arunce banii pe atatea campanii, mai bine ar construi centre pentru ei si ar plati personal care sa aiba grija de ei! Dar traim in Romania, nu cred ca celor care chiar pot face ceva, chiar le si pasa.

 2. Ai mare dreptate , nu se face nimic in acest sens. . Pe mine nu ma mira , daca se inchid spitale de ce m-as astepta sa se faca centre de dezintoxicare, sprijin si consiliere..

  1. Eu sunt de acord cu tine ; atata timp cat un om cinstit care munceste si care-si plateste ” darile” zi de zi , ani de-a randul , nu are parte in Romania de un nivel decent de asistenta medicala , uneori poate nici de un nivel minim daca are nesansa sa locuiasca in zone rurale sau orase mai mici , nu vad de ce din banii nostri ai tuturor sa suportam si cheltuielile celor care nu pot sa-si stapaneasca instinctele , curiozitatile sau mai stiu eu ce motive ii imping sa incerce drogurile.Daca nici ei nu-s constienti , nici familiile lor nu-i pot educa ,controla ,etc , sa-si traga ponoasele.Oricum statistica arata un grad minim de “recuperati” , asadar e o lupta cu morile de vant .
   La fel nu sunt de acord nici cu regimul de detentie din Romania , daca vrei sa iesi la munca iesi, daca nu ,nu , ti se reduce pedeapsa cu jumatate daca iesi la munca , primesti si ceva bani , etc … dar asta e alta poveste.

 3. Problema e mult mai grava decat se crede. Am o prietena psihitru la spitalul Obregia (unde e si centru de dezintoxicare). In primul rand pt. etnobotanicele nu au tratament deoarece sunt prodse in laborator, artificial si formulele lor se schimba atat de repede (saptamanl chiar) inact centrele lor de cercetare nu reusesc sa faca fatza ca sa poatasa stabileasca substantele de bazapentru a se face tratamentul. In al doilea rand sansele dupa tratement de a nu mai revenii la droguri sunt cam de 1%, 99% recidiveaza . Iar in legatura ca faptul ca fiecare de responsabil de faptele lui nu sunt de acord cred ca se poate ajunge usor la a fuma o tigara, legala-ilegala……….. sa arunce primul cu piatra cel care nu a baut niciodata alcool si nu a fumat nimic.

 4. Cred ca mai important ar fi sa nu ajunga drogurile pe piata sau daca ajung sa fie printr-un cadru legal.
  Eu nu sunt expremist dar as face o inchisoare in care orice dependent de droguri sa fie inchis pana este vindecat.
  Nu ma refer la ceva tiranic ci un loc frumos amenajat cu personal de specialitate care chiar sa ii ajute sa isi revina.
  Atfel daca faci un astfel de centru urmatoarea problema devine: cum sa ii convingi sa se interneze?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Ii iubim!

Next Post

Remote control

Related Posts