Catch a Smile Day
Home » Catch a Smile Day – Ce, unde și mai ales cum?

Catch a Smile Day – Ce, unde și mai ales cum?

Catch a Smile Day este unul dintre evenimentele mele preferate, de aici și acceptul de a fi Smile Ambassador, an de an 🙂 Este unul din evenimentele mele preferate pentru că practic este o prelungire a ideologiei mele, mi se potrivește mănușă, parcă eu l-aș fi gândit.

Am stat puțin de vorbă cu Beatrice, membru The Sisterhood, pe tema CaSD.

Ce este Catch a Smile Day și de unde această idee?

Catch a Smile Day

Este un concept al asoc. Beard Brothers, pornit de la ideea că sunt mult prea puțini oameni care zâmbesc pe stradă și mult prea mulți încrâncenați. După care am decis că ar trebui să dedicăm o zi pe an pentru zâmbete și dăruire de zâmbete. Astfel, începând cu 7 august 2014, am început să provocăm oamenii să fie mai veseli, mai zâmbitori, redescoperind bucuria lucrurilor simple.

Ce înseamnă Catch a Smile Day 2017

Pentru ediția cu numărul 4, Catch a Smile Day 2017, ne-am propus să împărțim zâmbete în cel puțin 60 de orașe: 40 în România, 20 Worldwide.

Hai să luăm unul din aceste orașe, Cluj-Napoca că tot e la îndemână, ce se va întâmpla?

Luni, 7 august începând cu ora 12 ne vom aduna în piața Unirii la Clopot. Aici, împreună cu toți colegii (Beard Brothers, The Sisterhood, Volunteer Crew, SmileAmbassador) vom face ce știm noi mai bine: vom împarți zâmbete. Acest lucru îl vom face prin gesturi simple: vom oferi un balon cu heliu, o floare, o jucărie, un stiker smile face, o prăjiturică, un balon modelat, un compliment, o vorbă bună… dar, cel mai important, toate acestea vor fi făcute cu zâmbetul pe buze. În primul rând vom transmite o energie pozitivă, pentru că, nu-i așa, starea de bine este molipsitoare și exact acest lucru ne dorim: să vă infectăm cu stare de bine, să vă facem să zâmbiți pe stradă.

Dar nu ne oprim aici, anul acesta vom transmite această stare și-n spitale, clinici, azile de vârstinici, locuri unde poate este cel mai greu să zâmbești.

Vreau și eu să împart zâmbete, pot?

Cu siguranță, ne bucurăm și încurajăm cât mai multă lume să se implice activ în campanie (de fapt nu doar în acestă campanie, ci în cât mai multe 😀 ). Cât mai multă lume implicată, cu atât mai multe zâbete pe stradă, cu cât sunt mai multe zâmbete pe stradă, cu atât avem o comunitate mai fericită.

Indiferent de orașul de unde ești, poți să vii alături de noi și să ne ajuți la împărțit de zâmbete. Crede-mă, în momentul în care îți zâmbește o persoană necunoscută, pe stradă, ai o satisfacție interioară… efectiv crește inima în tine! Dacă vrei să te implici și mai mult, poți să vii tu cu inițiativă: să scrii propriile mesaje, să aduci baloane, să aduci prăjiturele, să aduci orice crezi că poate să aducă zâmbetul pe fața încrâncerată a unui străin de pe stradă 🙂 și să le împarți alături de noi.

Dar eu nu locuiesc în niciunul din orașele unde are loc acțiunea CaSD, cum mă pot implica?

Simplu, îți faci o echipă și te înscrii aici și o să primești pe e-mail toate detaliile necesare desfășurării evenimentului.

Cu ajutorul multor oameni determinati, campania Catch a Smile Day a demonstrat anual dorinta de a face bine si de a aduce zambete. Astfel a impanzit peste 40 de orase din Romania, trecand granita in 12 tari pana in Cambodgia, Chile sau SUA. Anul acesta, dorinta este sa adune oameni din peste 60 de orase,  care sa fure un zambet de pe buzele concetatenilor.

“Catch a Smile Day este o campanie pe cat de simpla, pe atat de necesara. In fiecare an, pe 7 august fix, indemnam oamenii indiferent de job, nationalitate sau sex sa imparta  zambete prin gesturi simple si lucruri banale. Fericirea nu este un scop, ci un produs de viata bine hranita, asadar niciun gest nu este prea mic, daca este facut din suflet.


comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.