fbpx

Bucătăria, locul unde are loc magia!

Că sunt gurmand, pasionat de arta culinară, din spatele tacâmurilor, nu e o surpriză nici măcar pentru oamenii de la Conti Grup – cei mai mari furnizori de utilaje, echipamente și accesorii HoReCa, atât pentru profesioniști cât și pentru pasionați.

Motiv pentru care am fost invitat să paticip la filmările semifinalele cu numărul 1,2 și 3 din Arena Bucătarilor, un concurs gândit pentru profesioniști și pasionați (Selgros, îmi pare rău, ”bunătățuri” nu e un cuvânt… ).

Am fost invitat de către oamenii de la Conti Grup să văd, simt, experimentez ce înseamnă de fapt lucrul în bucătărie și cât e de ”simplu” să scoți un preparat pe masă.

Drept urmare, odată ajuns în București, la Fratelli Social Club (aici au avut loc filmările), am început să iau pulsul evenimentului.

Am observat, m-am plimbat printre participanți, am întrebat una-alta în stânga și-n dreapta, am fotografiat preparatele, le-am gustat… ce să mai, practic am fost un jurat fără drept de vot… precum un imigrant în SUA. Mă rog, eu am votat, doar că nu mi se ia în considerare votul 😛 .

Oricum, am să vă spun și vouă că eu am votat cu Roxana Blenche, asta așa, să vedem la finalul competiției cât am fost de aproape de rezultatul pe care l-a dat juriul.

Fiind înconjurat de profesioniști, nu am ratat ocazi și le-am adresat tot felul de întrebări… pe 3 dintre ei i-am și filmat (merci Laura pentru filmări și montaj).

Victor Melian – chef, a spus că probabil este singurul concurs adevărat și cinstit din România cu o importanță majoră. Anul acesta, datorită utilităților superioare cu care a fost utilitată bucătăria concurenților, nivelul este clar de concurs European! Au absolut tot ce le trebuie la îndemână, din punct de vedere tehnic.

De foarte mult timp am avut o dilemă: e suficient să ai o bucătărie super utilată pentru a fi bucătar adevărat, sau nu asta te face cu adevărat bucătar? Adică, pe un fotograf nu echipamentul îl face fotograf, avem multe exemple în această direcție… drept urmare am căutat un răspuns la întrebarea mea și cred că chef-ul meu favorit, Tand Nicolai, mi-a oferit răspunsul:

Când ajungi la un client cu o mâncare faină, tot e important: de la servire, de la produs, de la mașinărie să zic așa… toate fac ca produsul să fie bun. Eu zic că nu trebuie neglijat nimica!

Patiseria e aparte și-ți trebuie cuptoare bune, așa că dacă vrei să faci o pâine bună, să rămână încă crocantă, trebuie un ”cuptior” bun! Un cuptor ca lumea. Să rămână coajă, să aibă miez, să miroasă a pâine… Conti e mama ei, alegerea!

Înainte de a închide articolul, vă mai las cu câteva idei surprinse în zbor:

  • Dacă nu ar fi fost el alcoolul bun la nimic, ar fi dispărut de pe fața pământului!
  • Într-o farfurie calda, preparatele trebuie sa aiba aceiasi temperatura ca și farfuria
  • Fileul de pește trebuie să fie curățat de oase. Dacă găsești oase în file, nici nu are rost să te mai superi pe bucătar, ridică-te și pleacă, aia nu e bucătărie profi!

P.S.
În Cluj avem câteva bucătării echipate de oamenii de la Conti Grup: Livada, Chios, Alchimist, Hotel Opera Plaza și multe altele. Pe primele 3 le-am vizitat și vă recomand și vouă se le treceți pragul, nu veți regreta. Am să testez și bucătăria de la Opera Plaza și am să vă spun ce și cum.


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Invitați de la Amazon, Financial Times, MIT, Allianz Ventures, NVIDIA și SAP completează lista de speakeri pentru cea de-a 4-a ediție Techsylvania

Next Post

NEVERSEA 2017 – amplasare festival și acces

Related Posts

Iti iubesti meseria?

Ba ii foarte clar, la mine, e evident, precum cacatu’ pe pantalonii albi, intr’o zi de vara, purtati de o super tipa, pe pietonala din Sibiu, in ziua de Sfanta Maria, a toridei luni a romanului Cezar … August Cezar, ca pe mine ma convinge o afacere locala de interes public (gen: restaurant, bar, cofetarie …) sa devin client fidel a ei, relativ simplu. Bun, nu pun in discutie motivele clare care ma fac sa trec pragu’ unei astfel de locatii (nu vreau sa credeti ca’s fitos, dar totusi am cateva standarde de minima … aaa … macar decenta)
citește mai mult