fbpx
Proteste Cluj - Foto Action Foto

BOR: with great power comes great responsibility

Nu aș vrea să mă înțelegeți greșit, nu sunt ateu, nu sunt nici un creștin practicant conform dogmelor Bisericii Ortodoxe Creștine,  cu toate acestea am apreciat BOR-ul. În trecut, sau mai bine zis am apreciat acțiuni și demersuri punctuale pe care le-a făcut / întreprins.

Am apreiciat când preotul satului era psihologul / psihoterapeutul comunității, am apreciat când în Biserică găseai alinare și confort. Am apreciat faptul că orfanii, mamele părăsite sau abuzate își găseau liniște sub aripa protectoare a Bisericii.

Am apreciat că vârstnicii, nevoiașii, oamenii cu probleme își găseau confortul psihic și fizic în cadrul Bisericii. Am aprieciat educația pe care au practicat-o (gândire pozitivă).

Am apreciat.

Cred că acum e cel mai bun moment ca BOR să iasă și să ia partea celor care au suferit. Dacă nu din convingere, cel puțin din perspectiva conservării. La fel cum au susținut pe unii și pe alții în timpul campaniilor electorale (să nu aud că BOR-ul nu s-a implicat niciodată-n politic), la fel e timpul să suțină statul de drept, democrația.

Da, poate sunt eu un visător, dar cred că tărie că acum ar fi cel mai bun moment ca Daniel să iasă public și să ceară autorităților să nu-i mai bată poporul. 

Daniel, nu vreau să mă înțelegi greșit, dar te rog să conștientizezi faptul că poți influența multă lume… asta se traduce că la un moment dat o să realizeze, așa cum și Ceaușescu a realizat, și persoanele care acum se bucură de sprijinul tău. 

În momentul în care influența asta devine o problemă, ghici ce se va întâmpla. Poate că ar trebui să lupți pentru democrație, mă repet, nu neaparat pentru că ești convins și că vrei să faci bine, cel puțin din perspectiva conservării.

În comunism nici BOR-ul nu a dus-o bine, nici preoții, nici enoriașii.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Caravana Filmelor NexT

2 seri de scurtmetraje românești, sub clar de lună

Next Post
TeCOMM Cluj 2018

Comerț electronic 2018: o experiență personalizată, automatizată, conversațională

Related Posts