Home » Oameni … societate?

Oameni … societate?

Oamenii si … trage apa! Zilele astea am avut ceva stari…poate din cauza alinierii planetelor cu dracu stie ce stea, sau din cauza lunii… in fine, nu stiu de ce, cert e ca inca le mai am, si ma tot freaca un gand, o intrebare mai bine spus:

Ce vor oamenii?

Asa in general, care le e scopul lor in viata? … sa isi cumpere cine stie ce idiotenie, sa isi gaseasca persoana iubita, sa faca sex cu cat mai multe persoane (am auzit ca unii se leaga si de animale), sa isi intemeieze o familie?

Adica, ce vrem pana la urma? Noi, turma de bipede de pe planeta…

evolutie? In vremurile de mult apuse, doua maimute, intalnindu-se prin jungla au inceput sa se bata, doar ca in timpul luptei, un dinozaur, a considerat ca ar fi numai potrivite (ele maimutele) pentru o gustare mica … si astfel, cele doua bipede paroase au ajuns sa isi apere viata impreuna… flacara descoperita, s-a imprastiat repede in randul semenelor (si nunumai), rezultand astfel un soi de societate … cele doua maimute au format o comunitate, cu singurul scop de a se ajuta una pe alta (au realizat ca unde-i unu nu-i putere, unde-s doi puterea creste). BUN! Pornind de la acesta axioma (sunteti de acord cu mine, nu?) merg mai departe si ma intreb:

De ce plm, oamenii nu se mai ajuta intre ei?

Nu acelasi principiu ne tine impreuna?

Am tot incercat sa gasesc ceva motive, pentru care omenirea inca mai exista! Adica ma, suntem cele mai distructive animale de pe planeta (ia-o cum vrei, ca ne omoram intre noi ca berbecii, si ca omoram tot ce exista pe planeta!), si pentru asta inca suntem organizati in haita… De ce? Suntem chiar asa de egoisti, incat pentru binele nostru, nu vrem sa ranuntam la ideea de societate? Si, totusi, nu facem mare lucru, ca sa facem acea societate sa functioneze.

Sincer acum, daca as fi fost in locul “elementului 5”, sa mor daca as mai fi salvat omenirea … de ce?

Nu vreau sa imi inchei acest articol, inainte de a posta un filmulet, pentru cititorul meu schizofrenic, ala care da cu bomba atomica fara sa stea pe ganduri:


comments

Loading comments...