fbpx

O voce din public…

Azi nu scriu eu. Azi scrie un spectator, un consumator de TIFF. Subiectiv. Si chiar daca este o singura voce dintre multe…, conteaza. De ce? Pentru ca suntem bucurosi ca avem TIFFul. Si il vrem tot mai bun. Pentru ca ne face placere sa papam filme pe paine timp de 10 zile. Fara indigestie. Pentru ca merita sa ajunga unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Europa.

Manasse” (1925) 2 Iunie 2013 – ora 21:30, locatia – Castelul Banffy – Bontida – asta teoretic…

practic – ora 22:00, locatia – Castel Banffy – Bontida (o locatie minunata in pofida – sau poate tocmai datorita – renovarii partiale, a amenintarii de atmosfera a furtunii, a foarte scenicului apus de soare si a excelentei prestatii (in pofida spatiului mic) a formatiei Mazel Tov) – tot nimic – spre frustrarea (unor) oameni ai muncii – platitori ei de bilet – care in principiu (si in fapt) sunt asteptati sa se prezinte la servici la ora inceperii acestuia si nu cu 45 de minute intarziere… cauza – “asteptam invitatii”; o eventuala estimare “nu putem afla” pe un ton prietenos / politicos pe care l-am apreciat.

Filmul – o placere – neintentionat suprarealist in opinia mea nu-foarte-avizata, mai ales avand ca foarte inspirat fond sonor formatia Minima – din nou excelent!

Traducerea in engleza – nu chiar catastrofala dar nici departe… (pe alocuri am suspectat folosirea lui Google Translate…) asta intr-un oras universitar cu o prestigioasa Facultatea de Litere in care pun pariu ca se studiaza extensiv traducerea din limba materna in limba de cea mai – reformulez (“cea mai” o fi chineza) – de mare circulatie internationala.” C.H./Cluj/Software Engineer

Cele bune sa se-adune, cele rele sa se spele….


2 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Enjoy the silence…

Next Post

Un film, un concert si o proiectie speciala [sau ce va recomand asta seara la TIFF]

Related Posts