fbpx

UNTOLD 2022: ce și unde mâncăm

Să vii până-n Cluj și să nu te bucuri de oferta culinară a orașului, mi se pare greșit. Nu zic să nu mănânci în festival, spun că înainte de a intra în festival să iei masa la un restaurant din oraș.

Am scris și anul trecut un articol pe tema asta, dar, pentru că între timp s-au mai schimbat meniurile, au am apărut localuri noi, am decis să vă fac o sugestie și anul acesta. Iar în acest an sugestia o structurez geografic.

Florești. Mănăștur. Grigorescu. Hașdeu.

Înțelegi tu, zona aia. Pornește-te mai devreme cu o oră de acasă și oprește-te pe la KIBO să mănânci cea mai bună pastramă de vită din viața ta. E făcută în smoker timp de 12-14-16 ore în funcție de cum se simte bucătarul.

Și dacă tot ești acolo, cumpără-ți și un pahar… să nu mai bei din mizerii de unică folosință.

Centru

La Livada îți recomand Fritto misto. Zama are o ciorbă de curechi de stă mâța-n coadă. De la Tortelli Pasta Bar obligatoriu să mănânci carbonara clasică. De la Nativ să îți iei un steak pe care să ți-l faci singur pe grilul de pe masă. La Storia pizza margherita e preferata mea.

DOT are o brânză de caju cu morcovi afumați din altă lume. De la Dapino ia o salată caprese. De la Social People să încerci risotto cu fructe de mare. Iar la Cimbru Caracatiță la jar. Nu în ultimul rând, la Mare Nera creveți la grill.

Zorilor. Andrei Mureșanu. Bună Ziua.

Midii de la D’autore. O conopidă în crustă de cocos cu veloute de hribi de la restaurant NAZ. Cel mai bun sushi din Cluj rămâne cel de la Tokyo, așadar comandă un Sushi Tokyo Mix.

Dacă aveți voi o sugestie, vă rog, nu vă sfiiți. Lăsați în comentarii preparat și locație.


4 comments
  1. Vezi și restaurantul portughez- A camponeza- extraordinara vita si fructele de mare, evident.
    Sau mai putem adaugă în lista si Raclette Caravane

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

UNTOLD 2022 – ziua 1

Next Post

UNTOLD 2022 – ziua 2

Related Posts