fbpx

Pacatosilor!!!

Cri cri cri … toamna gri!

Fiind in luna lu’ cuptor, te asteptai la calduri enervante, deja imi pregatisem arsenalu’ de cuvinte pentru a intampina canicula, in camara am baxuri intregi de apap plata, mi-am cumparat vreo septezeci de basti inca din iarna, sclapi de schimb, o tona de lamaie, si cincisute de mii de pungi pentru facut gheata, am platit curentu’ in avans pana in octombrie (ca nu cumva sa mi-l taie si sa nu mai am posibilitatea sa inghet apa) … toate astea … pentru ce?

storm

Ieri, in Cluj, au fost 14 grade … plm! Pai, io’ ma asteptam sa fie 34 … in perioada asta! Pe vremea cand inca traia bunica, si eu eram intr-o capacitate mai mult sau mai putina adecvata intelegerii vorbelor “batranesti”, am auzit ca: D-zeu, pedepseste omenirea pentru rautatiile ei (nu ma luati ca El e bun, si nu pedepseste pe nimeni … ca atunci o sa spun ca nu pedepseste ci te pune la incercare … vezi Iov!).

Prin urmare, e cat se poate de clar, in cazu’ vremii (conditiilor atmosferice) cu o floare nu poti face primavara, exact ca si in cazul credinteti, cu un singur om care crede, nu poti face o religie … asadar, datorita faptelor din cotidianu’ omenirii, vremea so’ fufu!

Nu te mai poti increde nici in celebrii cercetatori englezi … pai ba, unde e incalzirea globala? … si nu imi veniti cu fraze de genu’: pai sti, ca in anotimpu friguros … defapt nu e friguros … ca so’ incalzit … no’ sti … noi ne referim la temperatura anuala … ca de fapt aia afecteaza ghetari …. BAAAAAAAAAAAAA pacatosilor, cu studiile voastre de genu: Balena este mult mai apropiata de un soarece decat orice alta vietatea existenta pe aceasta planeta … pai mie mi’ frig amu’ … in luna lu’ cuptor! … asta ti se pare normal?

Prin urmare, indiferent care o fi motivu’ pentru care Ilie, da cu tunete pe noi, fac un apel umanitar:

– Nu mai va comportati ca niste pacatosi (vorbiti frumos cu semenii, nu injurati, ajutati aproapele)

– Reciclati (aveti grija de pamantu’ asta, ca de ochii, mamii voastre, din cap)

Asta, doar ca sa acoperim majoritatea motivelor pentru care, ar fi posibil, probabil, din cauza ca, fiindca because, vremea se comporta ca si cum noi am fi inexistenti … vreau o vara caniculara si o iarna … aaa … plm, nu stiu care e cuvantu’ diametral opus la canicula!


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

13 Responses

 1. Egroeg says:

  Va dau eu sfatul suprem 🙂 .. Credeti-ma ca functioneaza.. e testat si e mega simplu.. “O fapta buna in fiecare zi.” Poate suna ca un cliseu de la bunica sau din clasele 1-4.. dar pe cuvant ca functioneaza.. incercati si voi :)..poate maine va fi mai cald ;)..

 2. io says:

  la mine a nins.

  come to salciua la ski. nu uitati ciorecii de lana….Elvetia…ghetar? noua nu ne trebe…ca vine din cer.

 3. Desi sunt foarte de acord cu ideea ca ar trebui sa incercam sa fim mai buni, chiar nu cred ca Dumnezeu are vreo influenta in toate lucrurile care ni se intampla – personal eu cred ca singurul moment cand intervine in vietile noastre este dupa ce am murit cand ne pune in balanta faptele bune si rele pe care le-am facut.

 4. Rasta Man says:

  Numai tu esti de vina :-“

 5. DiaNa says:

  canicula#racoare,rece
  Schimbarea naturii ,nu cred ca depinde de legile Domnului.Sunt alti factori care influienteaza acest fenomen. Dar ca sa fim mai buni cu noi insine si cu cei aproape de noi este o indemnare morala.

 6. incalzirea globala e o mare prostie 😀 …
  cat despre credita, cam greu sa o ai 🙂 … de unde timp pt biserica? mai bine un fifa si un CS, am trecut duminica pe langa biserica ortodoxa de la mine, cand eram mai mic era plin de lume, acuma e cam pustiu 🙂

 7. Andrea-Ioana says:

  Daca vrei cnaicula hai in Gerrmania ca eu nu mai pot de cald..
  Si tin sa-ti spun ca cele 14 grade nu sunt o pedeapsa dumnezeiesca. Poate iti spun in zadar, dar Dumnezeu nu pedepseste. Omul si-o cauta singur cu lamanarea si necazul tot el si-l face.
  Si un om credincios nu face religie, dar gandeste-te bine, ca sunt mai multi oameni credinciosi.

 8. Dan Ciulea says:

  Unde in jermania? … nu de alta, da sunt sanse mari sa merg in vizita la cineva, undeva prin nordu’ jermaniei … si poate am nevoie de cazare eu si buburuza mea 😀

 9. Andrea-Ioana says:

  departe nordu 😛

 10. silvia says:

  Dupa iarna aia care nu se mai termina si eu am asteptat cu infrigurare vara caniculara. Din pacat am ramas doar cu infrigurarea 🙂

 11. pentru Egroeg: Bună rețeta cu fapta bună în fiecare zi… însă e zadarnic această faptă dacă e făcută dintr-un impuls de normă, dintr-un impuls de faptă și răsplată. Fapta bună trebuie să fie făcută din credință, din inimă, din compasiune…

  http://adrianglodoreanu.wordpress.com/2010/07/10/fiecare-zi-un-dar-al-lui-dumnezeu-8/

 12. dezaxata says:

  eu zic ca totul este prea tarziu…si nu vreau sa o dau in ortodoxisme acum:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.