fbpx

Nu avem nevoie de eroi!

Tineti minte stirea de saptamana trecuta in care soferul de camion era numit erou pentru ca si-a pus masina de-a curmezisul ca sa salveze viata unei fetite de 8 ani? Va mai amintiti? (Stirea integrala o gasiti aici)

Fara sa ii diminiuez creditele omului, vreau sa va spun ca nu e erou! E un om cu contiinta sociala. Asa e normal sa actioneze orice persoana care traieste in societate. Faptul ca omul a actionat instinctiv, pentru a salva o fetita de 8 ani de la moarte, nu-l face erou, il face un om bun. Doar ca avand in vedere comportamentul populatiei in zilele noastre, e normal sa ne uitam la el ca la un erou.

Ieri citeam cum o femeie (meseria mi s-a parut irelevanta in toata stirea asta) a fost rapita si violata in plina zi (stirea integrala aici). Citeam cu groaza cum era tarata, cu cutitul la gat, mai bine de 3 km si trecatorii nu au avut nicio reactie!

Parca vad ca o sa sara psihologii cu explicatii prin care o sa dea vina pe saracie, pe calitatea vietii, pe problemele personale… Cumva, tot guvernul o sa fie vinovat si de lipsa de reactie a noastra, a trecatorilor. Ba! Nu e normal ca cineva sa fie rapit in plina zi la intersectia Dorobanti cu Stefan Cel Mare si nimeni, dar nimeni sa nu observe/intervina.

Asta deja intrece orice masura. Pana acum ziceam la baza ca am ajuns in halu ala in care cineva pica pe strada si trecatorii sunt enervati de faptul ca trebuie sa-l inconjoare, sau ca face muste si pute…

  • mai tineti minte mitul ala cum ca romanii sunt buni?
  • mai tineti minte mitul ala cum ca romanii sunt saritori?
  • mai tineti minte mitul ala cum ca romanii se ajuta unii pe altii?

tricolor

Nu avem nevoie de eroi, avem nevoie de oameni cu constiinta sociala!


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Valea Ariesului la pas

Next Post

Pizzeria New Croco

Related Posts