fbpx

Inger si Demon …

Saptamana aceasta a fost una extrem de incarcata (si inca nu e gata, astazi particip la o lansare de soft, conferinta are loc de la ora 9 pana undeva pe la 17, dupa care de la 19 va incepe “minicheful), in fine nu despre asta vreu sa va spun, ci de faptul ca aseara, printre pregatiri am cautat o chestie si, normal, am dat peste altceva … un eseu facut de mine in calsa a XII-a … avand ca tema “”Femeia: Inger sau Demon” … un eseu facut din prisma ideilor nascute pe baza citirii excesive a operelor ce tin de sfera filosofica … am ras copios de “ïneptiile” mele, si promit ca am sa il public intr-o zi cu soare. Datorita acestui eseu, mi-am adus aminte de una din poezile mele preferate a lui Eminescu:inger_demon

INGER SI DEMON

Noaptea-n Doma întristata, prin lumini îngalbenite
A facliilor de ceara care ard lânga altare
Pe când bolta-n fundul Domei sta întunecoasa, mare,
Nepatrunsa de-ochii rosii de pe mucuri ostenite,
[…]
Ah! acele gânduri toate îndreptate contra lumei,
Contra legilor ce-s scrise, contra ordinii-mbracate
Cu-a lui Dumnezeu numire � astazi toate-s îndreptate
Contra inimii murinde, sufletul vor sa-u sugrume!
[…] [via]

Am regasit cu o placere imensa tremuratul citirii unei poezi.

Care a fost ultima poezie pe care ati citit-o?


9 comments
  1. Ultima poezie pe care am citit-o a fost “Salul negru” de Alexandr Puskin. Cautam ceva citate cand am dat de acest poem si mi-a placut atat de tare incat l-am notat si in agenda.
    Cat despre prima parte a articolului, nu pot decat sa spun ca acelasi titlu, “Inger si demon”, il poarta ultima mea tema la Fotojurnalism, o interpretare a unei fotografii alb-negru ce infatiseaza o femeie. Pura coincidenta sau femeia chiar e un pendul intre inger si demon, uneori cazand intr-una din cele doua extreme pentru mai multi ani la rand.
    .-= Terra´s last blog ..Citim? =-.

  2. Se spune: “…la 19 va incepe zaiafetul” :). Ultima poezie care am citit-o? Am citit una pe un blog acum vreo luna… in general nu prea am timp de citit. La 6 ma trezesc, 6:30 plec la munca, la 7 ma intorc acasa rupt, mai fac una alta si gata ziua.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Ana A. (aka Ayanna) – scriitoare

Next Post

Luni … nici iarba nu creste!

Related Posts