fbpx

Daca as fi … presedinte!

Ce as face eu, daca as fi eu conducatorul acestor minunate meleaguri? Nu am sa va vorbesc acum ca o pretendenta la Miss Univers, nu am sa va spun ca vreau sa scot tara asta din impasul economico-socialo-financiar in care se afla, in nici un caz nu am sa va spun ca in cazul in care ma decid sa candidez pentru aceasta titulatura, si (e clar nu ca daca o sa candidez o sa primesc voturile voastre) o sa fiu la fel de cinstit ca si pana acum!

Hai, sa o iau cu inceputu’, si anume, eu, nu am gasit nici un om roman care sa nu vrea sa ciupeasca ceva, nu am cunoscut pe nimeni, care in favoarea dreptatii, onestitatii sa fie dispus sa isi sacrifice un castig usor (nu vorbesc de lucruri grave,… asa in general, de nimicuri, … daca se poate cipi de undeva o chesti, nu cred ca e cineva care sa nu profite de oportunitate), astfel, in primul rand, cu scuzele de rigoare, ma repet, in cazul in care o sa ajung la conducerea tarii, am sa ma apuc sa fac presiune asupra ministrilor pentru a infaptuii reforme in toate domeniile …. incepand de la invatamant, si teminand cu agricultura.

Dar, sa nu credeti ca nu o sa pun si eu borduri, sa nu credeti ca nu o sa privatizez si eu intreprinderi functionale, sa nu credeti ca nu o sa angajez pe tata in posturi cu titulaturi pompoase, fara responsabilitati si cu salariu de invidiat, sa nu credeti ca buburuza mea nu o sa fie manageru’ unei firme de constructii, care binenteles ca ar face afaceri cu statul!

Singura diferenta dintre mine, si actualii guvernanti, va fi ca eu in loc sa fur 99%, as face un compromis de bun simt (idee furata de poeste hotare – sa nu im spuneti ca pe dincolo nu fura guvernantii!), si as fura un maxim de 5% … E o chestie de bun simt, o chestie sanatoasa … daca furi picur cu picur, cat sa iti faci si tu in 10 ani o vila, cat sa iti permiti un concediu decent cu familia prin plaje insorite si inca unu pe partii care au zapada numa buna de schiat … Si, prin aceasta metoda, as fi ales anii la rand, as suge timp de zeci de ani din banii contribuabillilor, nu cum fac astia … in patru ani, vor sa stranga maximu’, cu riscu de a ucide vaca … singura care mai da lapte!

Si in linii mari, as schimba:

– in sectorul bugetar: sporurile absurde, gen spor de zambet, ar fi inlocuit cu penalizare in cazul in care nu zambesti. As introduce notiunea de “contribuabilu’ nostru, stapanu’ nostru”, plus investitii serioase in partea de “birocratie” … nu e normal, ca un contribuabil sa piarda asa de mult timp pentru a incasa (noi statul – vorbesc din postura de presedinte) bani!

– in invatamant: aici trebuie o reforma generala, in primul rand profesorii sunt prost pregatiti, apoi inplicarea parintilor in viata scolara a plozilor e jalnica (as propune ceva intalniri intre profesori si parinti), programa e absurda in momentul de fata (atat pentru elev cat si pentru profesor)

– in turism: as investi puternic pe partea de promovare, dar numai dupa ce as da drumul la constructia de autostrazi … autostrazile mi se par cel mai important lucru in acest moment!

Sincer, mi se pare absurd, ca nu se fac autostraziile in parteneriat cu privatu’ … Care e faza: ii dai la unu sa iti faca drumurile pe banii lor, si le dai sa incaseze 70% din taxele de autostrada … Plm, aia in 5 ani o sa impanzeasca tara de autostrazi (ca sa nu uitam, ei isi iau bani doar daca se circula pe ele), o sa fie locuri de munca, drumurile vor fi facute bine (ca doar ei le administreaza, si daca sunt gropi, o sa primeasca niste amenzi de sa kk pe ei) … si uite, cum am dat o idee guvernantiilor nostri … o idee de scoatere din rahat a economiei!

Si acum serios, va intreb cu toata seriozitatea, in cazul in care ati fi pusi in situatia de a alege, … ati fi dispusi sa preluati postu’ de presedinte a Romaniei?

imi pare rau, am primit pe mail poza, nu stiu la cine sa dau creditele!

Au mai scris pe aceasta tema: Stefan, Cristi, GrimCris, Adragos


16 comments
  1. Deh, daca SUA are presedinte “negru” Romania de -ar avea presedinte ungur ?

    Da .. as fi presedinte, si as angaja pe altu care sa-mi faca treaba. Mi-as alege consultanti, prin concurs-concurs, si as pune limita de varsta pana in 45-ani in senat si parlament. Si as face referendum sa intreb populatia, daca-s deacord sa scot mamutii din sistem. Si as face 7 camere. Mici si eficiente. Si as vinde casa poporilui, sa platesc datorii externe. Mai aberam ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Ploua, ploua …

Next Post

Salivez pe tastatura!

Related Posts

Spune’mi ce lucrezi

Zilele astea am fost extrem de activ pe google, nu pe google +, ci pur si simplu pa google, cautand oferta pentru petrecera unui concediu de vis, de numai 7 nopti, intr’o locatie mirifica, evident ca pe malu’ marii, in acest caz Adriatice, sa nu fie la mai mult de 1.000-1.200 km distanta de Cluj, cazarea sa fie undeva in apropierea plajei, un maxim 5-600 metri, si evident sa nu ma coste pe mine si pe buburuza mai mult de $. Ca sa incep povestea cum trebe, vreau sa va spun ca am ajuns sa caut pe gugal, din cauza ca la toate agentiile de turism la care am fost, nu au putut sa’mi indeplineasca cerintele … adica, daca eu vin cu o lista bine facuta de acasa, de ce imi faci propunere cu 50% mai scump decat bugetu’ alocat?
citește mai mult