fbpx

CineConcert Georges Méliès si proiectie la castelul Banffy din Bontida

Cumva, TIFF-ul primeste un aer aparte, un plus de valoare, un miros de special, datorita acestui eveniment de la Bontida!

Evenimentul de anul acesta, de la castelul Banffy, a fost unul si mai special datorita invitatilor care ne-au incununat seara… alaturi de marile filme a lui Georges Méliès. Cineastul, Lawrence Lehérissey, a acompaniat live la pian, cu muzica compusa de el proiectia de film. Iar, Marie-Hélène Lehérissey, a dat voce fiecarui film in parte, printr-o “traducere libera” a evenimentelor gandite de inventatorul trucajelor in cinematografie Georges Méliès.

Faptul ca cei doi Lehérissey (mama si fiu) fac parte din a 3-a, respectiv a 4-a generatie care fac acelasi lucru, si anume insufletesc filmele mute prin cineconcert si narare, s-a simtit, pentru ca emotiile transmise de cei doi au fost extrem, extrem de puternice!

Va las cu cateva poze facute aseara la castelul Banffy si cu indemnul: daca aveti sansa sa vedeti o proiectie acompaniata de un cineconcert, sa nu o ratati!


7 comments
 1. Da’ de ce filmezi domnu’? Nu stii ca n-ai voie? 🙂

  P.S. Redenumeste-ti pozele, nu le lasa cu “DSC_numar”. Lasa-le sa fie indexate in Google Images 😉

  1. da, asa e 🙂
   am vrut sa filmez un minut, cat sa “simta” lumea atmosfera… cineconcertul de pian si vocea, cele doua componente care au dat suflet filmului.
   dar no..
   merci de sfat cu pozele 😀

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

TEDx–pe scurt!

Next Post

sTIFF contest!

Related Posts