Spălați ciupercile brune, tăiați feniculul în 4 felii (să fie ca o bucată de carne pentru grill), curățați ceapa (o lăsați întreagă), spălați ardeiul iute (nu-l tăiați), spălați crenguțele de oregano.
În tava emailată adăugați toate ingredientele, inclusiv vinul și uleiul de măsline.Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 170° și lăsați-o 45 de minute. Vă mai uitați din când în când și cu o lingură luați din conținutul lichid și hidratați legumele.
Trebuie să se evapore tot vinul (acesta este motivul pentru care nu acoperim tava), rămânând în tavă doar uleiul de măsline îmbibat cu toate gusturile din tavă.
Video
Notes
Zoftul ăla din oală o să vă dea pe spate… mai ales dacă-l mâncați cu pâine prăjită. Deci luați o pâine bună. Am mai tocat niște frunze de pătrunjel (grosier, ca să le simt și textura), pe care le-am adăugat în farfurie și am mai râșnițat niște piper negru. Mi-am turnat un pahar de vin roșu.