1-2bucățide cojă de la o portocală(atenție să nu luați și partea albă, din interior, pentru că în general e amăruie)
1kgpulpă de mieltăiată în cubulețe de aproximativ 2cm
100gmerișoareuscate (stafidite)
3lingurimelasă de rodie
2lingurimiere de albine
500mlsupă de pui
1legăturăfrunze de pătrunjeltocat - pentru ornat
1legăturăfrunze de mentăproaspătă - tocată, tot pentru ornat
Mod de preparare
Prăjiți miezul de nucă
Caramelizați cepa în uleiul de măsline și unt
Adăugați condimentele măcinate împreună cu batonul de scorțișoară și coaja de portocală și mai țineți pe foc 1-2 minute
Adăugați mielul și țineți-l pe foc până își schimbă culoare în maroniu (să se prăjească puțin). În cazul în care nu lasă suficient lichid, adăugați voi puțin stoc de supă
Adăugați melasa de rodie, mierea și merișoarele.
Adăugați stocul de supă și fierbeți la foc mic timp de 2 ore.
Adăugați miezul de nucă și mai țineți pe foc pentru încă 1 oră