Orez negru cremos cu creveți (Riso Venere con crema di Gamberetti) o rețetă simplă, mega gustoasă, pe care am descoperit-o în Puglia.
Prep Time1 minutemin
Cook Time45 minutesmins
Timp total46 minutesmins
Course: Main Course
Cuisine: Italian, Mediterranean
Keyword: creveți, orez negru, smântână de gătit
Servings: 2
Calories: 355kcal
Ustensile
vas emailat
Ingrediente
1bucatăceapă albă(medie)
165gorez negru venere(mă rog, două poții din punga de orez - e gradat pe marine)
200mlsmântână de gătit(dacă vreți să fie mai cremos, mai lichid, adăugați mai multă smântână de gătit)
50mlulei de măsline
10bucățicreveți(din nou, dacă vreți mai mulți, puteți să adăugați câți vreți - pentru mine asta e o proporție corectă)
1legăturăfrunze de pătrunjelopțional
Mod de preparare
În uleiul încins adăugați creveții și prăjiți-i 2 minute pe o parte
Scoateți creveții prăjiți și caramelizați ceapa timp de 5 minute
Adăugați orezul negru, lăsați-l 10-15s în vas, cât să aboarbă uleiul
Adăugați apă (sau dacă aveți stoc de pește) peste orez (cantitate 1 la 1 cu orezul) și lăsați să fiarbă la foc mare 20 minute (până se evaporă tot lichidul - atenție să nu se prindă)
Adăugați smântâna de gătit și fierbeți timp de 10-15 minute la foc mic.
Video
Notes
La final adăugați în farfurie piper proaspăt măcinat și frunze de pătrunjel