Smântână slow cooked, pe care o poți folosi atât pentru desert cât și pentru un fel principal
Prep Time1 minutemin
Active Time12 hourshrs
Frigider8 hourshrs
Total Time20 hourshrs1 minutemin
Course: Side Dish
Cuisine: French
Keyword: clotted cream
Yield: 2
Equipment
vas de yena
Materials
1Lsmântână de gătit
Instructions
Preîncălziți cuptorul la 50°C (în rețeta originală scrie 80°C dar mie mi s-a ars și am observat că la 50°C mi-a ieșit... poate e cuptorul meu de vină)
Turnați smântâna (1L) de gătit într-un vas (să aveți undeva la 1-2cm)
Țineți-o la cuptor timp de 12 ore
Scoateți-o de la cuptor, lăsați-o la răcit și cu o lingură luați de deasupra partea cremoasă. Puneți borcanul la frigider pentru încă 8 ore.
Video
Notes
Căutați o smântână grasă, 30-40% și fiți atenți să nu fie ultra-pasteurizată pentru că acest lucru înseamnă că a fost deja tratată termic... deci nu veți mai obține același rezultat.