Feta saganaki cu creveți este o rețetă simplă, sățioasă, gustoasă și foarte rapidă. Apio-ul este pentru prospețime și textură.
Prep Time5 minutesmins
Cook Time30 minutesmins
Timp total35 minutesmins
Course: Main Course
Cuisine: Greece
Keyword: apio, creveți, feta, saganaki
Servings: 2
Calories: 130kcal
Ustensile
vas emailat
Ingrediente
2bucățitulpină de țelină
2bucățiceapă shallot
1bucățiardei iute roșu
1bucățiandivă
350groșii decojite(conservă)
10bucățicreveți
1crenguțăoreganoproaspăt
50mlulei de măsline
Mod de preparare
Într-o oală pe care o puteți băga în cuptor ulterior (eu am folosit un vas de email, de 2L, de la Email de Sighișoara), puneți din belșug ulei de măsline (cât să acopere fundul oalei), iar după ce acesta este înfierbântat adăugați ceapa tăiată mărunt și ardeiul (eu i-am scos sâmburii) tăiat.
După ce s-au prăjit (să fie caramelizate, să aibă culoare aia faină maronie), adăugați roșiile din conserva de roșii pe care le-ați tăiat în prealabil în 4-6 (să fie grosier pentru că ne dorim ca la final să mai simțim și câte o bucată de roșie, lichidul din conservă și ca bonus, puteți clăti cutia conservei cu apă. O adăugați și pe asta.
Rupeți funzulițele de pe tulpina de oregano și adăugați-le în preparat.
Lăsați oala pe aragaz, la foc mic, timp de 10-15 minute, cât să scadă puțin tot conținutul. Și în tot acest timp amestecați din când în când ca să nu se prindă.
Opriți focul aragazului și adăugați creveți, tulpinele țelină tăiate (le-am tăiat cam de 1 cm, iar în partea în care erau mai late, le-am tăiat și pe lungime, în două) și brânza feta sfărmată. Eu nu am decongelat în prealabil creveții pentru că mi-am dorit să păstrez și gustul ăla pe care-l dă pojghița de geață formată pe ei.
Puneți la cuptor, pentru 10-15 minute, întreg conținutul.
Scoateți de la cuptor, amestecați cu grijă în vasul de email să nu rupeți creveții și apio-ul, dar, în același timp să se încorporeze brânza feta în conținut. Lăsați să se odihnească preparatul pentru 2-3 minute.
Video
Notes
Serviți-l pe frunze de andive alături de un vin alb bun. Eu am ales Navicella alb de la Crama Jelna. Merge și un spumant, Bendis Nadir de la Petro Vaselo.