O rețetă simplă și rapidă de a găti caracatița la cuptor. Pentru savoare și prospețime am adăugat fenicul, apio și hașma. Toate fierte în spumant.
Prep Time1 minutemin
Cook Time35 minutesmins
Course: Main Course
Cuisine: Italian
Keyword: apio, caracatiță, fenicul
Servings: 2
Calories: 100kcal
Author: Dan Ciulea
Ustensile
vas emailat
Ingrediente
2bucățitentacule de caracatițăaproximativ 300g
3bucățitulpini de țelină(apio, celery)
1bulbfenicul
4bucățiceapă shallot(hașma în română, échalote în franceză)
2frunzedafin(uscate)
250mlspumant(Bendis Nadir de la Petro Vaselo)
50mlulei de măsline cu chilli(eu folosesc Zaliari)
1bucățiardei iute
Mod de preparare
Așadar am pus în vasul emailat (e importat să folosești un vas pe care să-l poți băga ulterior în cuptor, altfel trebuie să transferi conținutul) caracatița, feniculul tăiat în felii groase de aproximativ 1cm, apio-ul tăiat bastonașe foile de dafin, puțin ulei de măsline și spumantul de la Petro Vaselo.
Am lăsat să fiarbă aproximativ 20 de minute. Apio-ul l-am lăsat la în oală doar 10 minute (mi-am dorit să-i păstrez textura crocantă, dar, totodată să dau gust întregului conținut)… deci scoateți-l din oală mai repede.
Am oprit focul, am scos foile de dafin, am adăugat apio-ul, ceapa întreagă, ardeiul iute tăiat în două și curățat de sâmburi și restul uleiului de măsline. Le-am băgat în cuptorul preîncălzit la 200° Celsius și le-am ținut timp de 15 minute.
Video
Notes
Dacă vă doriți să aveți mai mult zoft (știți ce e zoftul? E zeama aia din oală), atunci mai daăugați 100ml de ulei de măsline cu 5 minute înainte de a scoate de la cuptor caracatița.